Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoe brouwerijen inspelen op de troonopvolging

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoe brouwerijen inspelen op de troonopvolging

30 januari 2013 om 13:50

Het zal niemand ontgaan zijn dat afgelopen maandag koningin Beatrix heeft aangekondigd te zullen aftreden als koningin en haar functie doorgeeft aan prins Willem-Alexander. De brouwerijen hebben dit direct opgepakt en hun marketingafdeling flink aan het werk gezet. Zie hieronder het resultaat.

 

 

Prins Pils
De Koninck
Oude PALM Breweries logo

Het was groot nieuws. Prins Pils gaat onze koningin opvolgen! Veel organisaties in Nederland speelden hierop in en dinsdagochtend stonden kranten en internet vol met grappige toepasselijke reclames. Ook de brouwerijen hebben hier snel op ingespeeld!

Amstel 

Amstel plaatste dinsdagavond (één dag na de bekendmaking) een foto op Facebook van een paleis met maar in één kamer brandend licht, een verlicht reclamebord van Amstel aan de gevel en de tekst: "Na alle drukte van gisteravond....Even bijkomen."

Bavaria

Bavaria is een van de brouwerijen die het groots heeft aangepakt. Zij plaatste een paginagrote advertentie met daarop een barkruk die de plaats inneemt van de troon waar de koningin haar troonrede voorlas. Rechts onderin wordt dit aangevuld met hun bekende korte tekst: "Zo." (met daarnaast een groot glas Bavaria bier).

Heineken

Nu we binnenkort een koning hebben in plaats van een koningin veranderd Koninginnedag natuurlijk ook naar Koningsdag. Heineken speelde hier slim op in een adverteerde op Facebook met een groot, klotsend Heineken biertje en de tekst: "Eén ding is zeker... Koningsdag blijft net zo lekker." Als je goed kijkt zie je dat het schuim de vorm van een kroon heeft.

Lees ook

De Koninck

Ook al komt De Koninck uit België, toch hadden zij ook al snel een antwoord op de troonopvolging van hun noorderburen. De brouwerij uit België koos ook voor een advertentie op Facebook, met daarin een woordgrap: "Leve De Koninck" met daarnaast een groot glas De Koninck bier. 

Palm

Palm pakte het iets kleiner dan de de bovengenoemde brouwerijen. Zij plaatste, ook op Facebook, een foto van prins Willem-Alexander met een biertje in zijn hand. Deze foto was aangevuld met de tekst: "Beste prins Willem Alexander, wij drinken alvast een PALM Royale op uw toekomstig aanstellen als Koning der Nederlanden. Hoera!"

Verkoop

Of alle bovengenoemde advertenties echt meehelpen aan een betere verkoop vragen wij ons af. Wel hebben wij om elke advertentie even moeten lachen.

Naar welke advertentie gaat jullie voorkeur uit?

Cookie instellingen