Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Homeland Scheepsbok is het Mitra bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Homeland Scheepsbok is het Mitra bier van de maand

19 oktober 2021 om 09:58

Homeland Scheepsbok is in oktober 2021 het Mitra Bier van de Maand. Met de uitverkiezing dingt deze bock uit Amsterdam mee naar de titel 'Bier van het Jaar'.

Homeland Scheepsbok 2021 mitra bier van de maand
Brouwerij Homeland Amsterdam
Homeland Scheepsbok 2021 blikje op achtergrond

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op de verschillende bieren van de maand. Op deze manier krijgt iedere maand een bier een percentage van positieve stemmen. Het bier dat het het hoogste percentage positieve stemmen krijgt wordt gekroond tot  het 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Homeland Scheepsbok 2021

Bier van het jaar bij Mitra Scheepsbok 2021 van Brouwerij Homeland is een moutige bock met een zoetige afdronk. Het bier is volmondig en lichtzoet met een mooie gelaagdheid in de smaak door het gebruik van veel verschillende geroosterde mouten. Verder tonen van koffie en rood fruit. De afdronk is lichtzoet. 

Brouwerij Homeland is in 2016 begonnen op de oude Marinewerf in Amsterdam.
Als hedendaagse vrijbuiters en avonturiers voelt men zich helemaal thuis op deze historische locatie waar inmiddels een hypermoderne brouwerij is neergezet die in 2019 werd geopend.

Lees ook

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier

In 2021 maken Monte CristoSt. Feuillien Grand Cru, Frontaal RhodesianPohjala Must KuldDuvel Tripel Hop Cashmere, DAVO Hang Out, Crank the JuiceBRLO Blurry Vision, Vicaris Tripel en Scheepsbok 2021 kans op de titel. In november zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken