Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

LG HomeBrew | Bierbrouwmachine voor thuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

LG komt met een bierbrouwmachine voor thuis

12 december 2018 om 11:40

Altijd je eigen bier al willen brouwen, maar doe je liever niet al te veel moeite? LG heeft een nieuwe bierbrouwmachine aangekondigd, waardoor je verschillende speciaalbieren thuis kunt brouwen. 

LG HomeBrew

LG HomeBrew

LG komt met een capsules-gebaseerde bierbrouwmachine, de LG HomeBrew. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld een Nespresso-koffiezetapparaat. De bierbrouwmachine van LG werd verkozen tot één van de winnaars van de CES Innovation Awards 2019.

In tegenstelling tot een koffiezetapparaat waar de koffie binnen enkele minuten al klaar staat, duurt het brouwen van bier natuurlijk een stuk langer. Deze machine van LG loopt het hele proces van top tot teen af.

Van het maischen, gisten, rijpen, filteren van het bier tot het zelf-schoonmaken van de machine. Daarnaast is het ook mogelijk om een app te downloaden waarop gebruikers op elk moment de status van het brouwproces kunnen bijhouden. 

De HomeBrew biedt niet alleen de mogelijkheid om heel gemakkelijk speciaalbier te brouwen, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de kwaliteit van het bier wordt geoptimaliseerd. Een geoptimaliseerd fermentatie algoritme verwerkt in het systeem van de LG HomeBrew reguleert namelijk met precisie de temperatuur en het drukgehalte, waardoor het brouwproces zeker zal slagen.

Lees ook

LG HomeBrew in huis

Verschillende biersoorten LG HomeBrew

De capsules die worden gebruikt voor het brouwen bevatten, mout, gist, hop olie en smaakstof, waardoor met één druk op de knop bier wordt gebrouwen. Tijdens de lancering van de LG HomeBrew zullen er verschillende biersoorten beschikbaar worden gemaakt.

Een Amerikaanse Pale Ale, Engelse Stout, Belgisch Witbier en een Tsjechische Pilsener. Per batch is het mogelijk om 5 liter bier te brouwen en variërend van biersoort kan het ongeveer twee weken duren voordat je kunt genieten van het gebrouwen bier.

Ben jij nieuwsgierig naar het gebrouwen bier van de LG HomeBrew en wil jij het bier alvast proeven? Dan zal je naar CES 2019 moeten gaan in Las Vegas om alvast een voorproefje te kunnen krijgen van dit state-of-the-art apparaat.

Toegevoegde waarde?

We vragen ons af of een dergelijke brouwmachine een succes gaat worden. Thuisbrouwers genieten toch juist van het brouwproces en houden van het ambacht. Zij zullen dat waarschijnlijk liever blijven doen dan een dergelijke machine te 'bedienen'.

Daarnaast zijn brouwmachines als de MiniBrew en PicoBrew al een stuk langer op de markt en kan het moeilijk worden voor LG om daar mee te concurreren. We zijn benieuwd of deze thuisbrouwmachine van LG aan gaat slaan.