Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Oktoberfesten goedkoper dan in München

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Nederlandse oktoberfesten goedkoper dan in munchen

Nederlandse Oktoberfesten goedkoper dan in München

28 september 2018 om 15:01

Waar het Duitse Oktoberfest een prijzige aangelegenheid kan zijn rondom consumpties, zijn de Nederlandse Oktoberfesten een stuk milder geprijsd. Proost!

Oktoberfest in NL 2018

Liter bier voor €11,-

Er is onderzoek gedaan naar de prijzen en de kwaliteit van het bier door Feestkleding 365 . Waar je in München al snel €11,00 of meer kwijt bent voor een pul bier, begint de prijs van een biertje in Nederland al bij €2,50.Hierbij moet wel worden gemeld dat het Oktoberfest bier in Duitsland een stuk sterker is qua alcoholgehalte, en in pullen van een liter wordt geschonken. 

Ook het eten op de Oktoberfest festivals in Nederland is stukken goedkoper. Voor een Oktoberfest snack (zoals een broodje braadworst) ben je in Nederland gemiddeld €6,65 kwijt, tegenover €11,40 in München.

Lees ook

Kwaliteit bier beter op Oktoberfest

Oktoberfestival Naast de prijzen van het eten en drinken op Oktoberfest, is er ook onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het bier. Hierbij werd gekeken naar de top 3 best beoordeelde Oktoberfest Brouwers (Augustiner, Hacker-Pschorr en Paulaner) en naar de  drie populairste Nederlandse Biermerken tijdens carnaval  ( Brand , Hertog Jan en Grolsch )

Alledrie de Oktoberfestbieren scoren bij de vergelijking hoger dan hun Nederlandse soortgenoten. Hacker-Pschorr staat op de eerste plek met een score van 88 uit 100, gevolgd door Paulaner (87) en Augustiner (86). Het hoogst scorende Nederlandse biermerk is Hertog Jan (80), gevolgd door Brand (78) en Grolsch (72).

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de infographic-pagina ‘Oktoberfest in Nederland’:  https://www.feestkleding365.nl/oktoberfest-2018

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!