Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw Grolsch Proeverij bier: Dunkel Weizenbock

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Grolsch Proeverij bier: Dunkel Weizenbock

06 oktober 2020 om 15:47

Grolsch heeft een nieuw proeverij bier gelanceerd: Grolsch Dunkel Weizenbock. Meesterbrouwer Marc Janssen vond inspiratie voor dit speciaalbier in de favoriete bieren van zijn vader en zijn vrouw.

Speciaalbierglas van Grolsch gevuld met hun Dunkel Weizenbock
Grolsch Logo
Grolsch Brouwerij

Grolsch proeverij

Grolsch Dunkel Weizenbock is het vijftiende bier uit de Grolsch Proeverij en het volgt Grolsch Finale op dat eind vorig jaar werd gelanceerd. Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch vond inspiratie in de favoriete bieren van zijn vader en zijn vrouw.

"Voor de Dunkel Weizenbock heb ik mij volledig gestort op tarwemout. Door meer dan 50% tarwemout te gebruiken krijgt een Weizen die herkenbare romigheid en frisse aroma's. Voor dit bier heb ik ervoor gekozen om ook karamel en chocolade tarwemout te gebruiken.

Lees ook

Het resultaat: Grolsch Dunkel Weizenbock (7.5% vol.). De karamel en chocolade tarwemout maken het bier sterk amberkleurig. Bij het ruiken herken je frisse Weizen aroma's. Proef tonen van karamel en gebrand mout, afgerond met een romige afdronk."

Vast in het Grolsch assortiment

Verschillende bieren die als onderdeel van de Grolsch Proeverij werden gelanceerd zijn ook in de retail verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn Kruidige Tripel, Volle Dubbel en Blonde Saison. Bekijk de website van Grolsch voor alle Grolsch Proeverij cafés om een locatie te vinden waar je Grolsch Dunkel Weizenbock kunt proeven. 

Cookie instellingen