Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch overgenomen door Asahi uit Japan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Officieel bod Japanse Asahi op Grolsch

10 februari 2016 om 13:19

Grolsch komt in Japanse handen.

Eigenaar SAB Miller heeft Grolsch samen met Peroni verkocht aan het Japanse Asahi Breweries voor €3,1 miljard.

Grolsch naar Japanse brouwer Asahi
Peroni Nastro Azzurro met lint eromheen

Dit meldt de Japanse zakenkrant Nikkei woensdag. Asahi heeft naar verluidt een akkoord bereikt met eigenaar SAB Miller.

Nog geen bevestiging van overname Grolsch

Asahi Breweries Asahi zelf wilde het bericht niet bevestigen. Het concern zou nog verschillende opties voor investeringen overwegen. In januari werd de interesse van Asahi bekend in de biermerken.

Asahi is in Japan de grootste brouwer met een marktaandeel van 38 procent. Het bedrijf zou buiten Japan meer activiteiten willen hebben omdat de bierverkoop in het Aziatische land achterblijft. De bevolking vergrijst en wijn wordt populairder.

Nog grotere overname

Het Japanse bedrijf is onder andere investeringsmaatschappijen KKR, PAI Partners en EQT te snel af. Ook de Thaise bierbrouwer Thai Beverage zou interesse in Grolsch en Peroni hebben gehad.

Grolsch en Peroni flesjes Als een overeenkomst doorgaat, zou het de grootste buitenlandse overname voor een Japanse bierbrouwer zijn. 

Lees ook

De verkoop van Grolsch en Peroni is onderdeel van nog een grotere overname in de biersector. Bierreuzen AB Inbev en SAB Miller willen samengaan in een overname die ruim 100 miljard euro waard is. De concerns wilden eventuele bezwaren van mededingingstoezicht voor zijn door Grolsch en Peroni van de hand te doen.

Update 16:00 uur

Nu blijkt dat er een officieel bod is gedaan door Asahi Breweries, maar dat de overname nog niet rond is. 

De Japanse bierbrouwer Asahi Group zou de bierbedrijven Grolsch, Peroni en Meantime willen overnemen van SAB Miller voor zo'n 2,6 miljard euro. Dit in tegenstelling tot de eerder gemelde 3,1 miljard euro. 

De betrokken partijen meldden dit woensdag na een eerder bericht van zakenkrant Nikkei. Een eventuele overname hangt onder andere af van het rondkomen van de fusie tussen SAB Miller en AB Inbev.

Bron: NU.nl