Peperdure Heerengeuze uit het winkelaanbod

Lambiek heerengeuze logo

23 april 2013 om 13:44
Horeca

Bierrestaurant de Heeren haalt na protest van de twee betrokken bierbrouwerijen en tal van bierliefhebbers de Heerengeuze uit het winkelaanbod.

Het restaurant kocht de fles voor 5 euro in en de klant kon de fles voor 125 euro mee naar huis nemen.

Heerengeuze

Bierrestaurant De Heeren Van Liedekercke uit Denderleeuw (België) bracht dit weekend de peperdure Heerengeuze uit. De Heerengeuze is een unieke blend van een biologische lambiek van de Brusselse brouwerij Cantillon met een lambiek van de brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel.     

Protest

Wie een fles Heerengeuze mee naar huis wilde nemen moest daar 125 euro voor betalen, wat de brouwerijen die aan het bier meewerkten schandalig vonden. Cantillon heeft het bier zelf aan het bierrestaurant verkocht voor 5 euro. Ook bierliefhebbers protesteerden op de Facebookpagina van de Brusselse brouwerij Cantillon

eBay

Om te voorkomen dat de flessen Heerengeuze worden doorverkocht voor een hogere prijs op eBay had eigenaar Joost de Four van bierrestaurant De Heeren Van Liedekercke de prijs daarom naar 125 euro gebracht. Het bierrestaurant heeft na de protesten aangekondigd dat ze Heerengeuze voortaan alleen  uitschenkt in het restaurant. Een fles kost er 25 euro en voor een glas betaal je 6 euro. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Guinness

Share one with a friend
Dit biertje wordt op een wel heel grappige manier gedeeld met vrienden!

Meer reclames van Guinness

Laatste reacties