Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pint Maarten: écht Utrechts stadsbier voor Sint Maarten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proost met Utrechts stadsbier 'Pint Maarten' op 11 november

03 november 2022 om 10:57

Op vrijdag 11 november kun je bij ruim dertig horecazaken in de binnenstad een écht Utrechts bier proeven. Pint Maarten is exclusief voor deze dag gebrouwen door De Horecaburgemeester in samenwerking met vijf grote Utrechtse brouwerijen.

Pint Maarten flesje in de hand
Brouwdag van Pint Maarten
Pint Maarten bierflesje

Sint Maarten in Utrecht

Op 11 november wordt in Utrecht Sint Maarten gevierd én het is dit jaar de laatste dag van alle Utrecht900-vieringen. Om deze dag helemaal feestelijk af te sluiten bedacht De Horecaburgemeester een initiatief om Utrechters naar de binnenstad te brengen. En wat verbindt meer dan samen proosten?

Utrechts blond bier

Sint Maarten cartoon Het exclusieve stadsbier is een gehopt blond bier met een alcoholpercentage van 5,2%. Licht bitter, maar vooral doordrinkbaar door de mooie fruitige en kruidige smaken.

Lees ook

Het bier werd gebrouwen samen met Nu Utrechts Bier: een brouwerscollectief van Brouwerij Eleven, De Leckere, Oproer vandeStreek en De Kromme Haring. Een echte Utrechtse samenwerking! Het recept van Pint Maarten is tot stand gekomen met input vanuit alle brouwerijen en dat proef je.

Proosten met Pint Maarten

Bij ruim 30 horecazaken en zes winkels is Pint Maarten op 11 november verkrijgbaar. Geheel in de geest van de barmhartige beschermheilige Sint Maarten is het bier verkocht aan de deelnemende zaken voor de helft van de prijs. Door het bier te bestellen support je de Utrechtse horeca. Neem een slok en proef Utrechts trots, hef het glas en proost samen op de stad! De complete lijst met deelnemers is te vinden op www.pintmaarten.nl.

Het eerste Pint Maarten bier wordt op vrijdag 11 november om 15.30 uur getapt door burgemeester Sharon Dijksma bij Café Tilt (Lange Jufferstraat 62). Daarna is het bier verkrijgbaar bij de deelnemende zaken zolang de voorraad strekt.

Pint Maarten visual

Cookie instellingen