Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Recordaantal inzendingen Brand Brouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Recordaantal inzendingen brand brouwwedstrijd

Recordaantal inzendingen Brand Brouwwedstrijd

05 april 2016 om 15:33

Voor de vijfde keer wordt dit jaar de Brand Bierbrouwwedstrijd georganiseerd door bierconsumentenvereniging Pint en Brand. Dit jaar is er een recordaantal inzendingen om de beste Porter te brouwen.

Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 Beste Porter
Brand logo
Brand Brouwerij

Bierbrouwerij Brand stelt dit jaar voor het vijfde jaar op rij het groeiende aantal Nederlandse thuisbrouwers in staat het door hen zelf gebrouwen bier landelijk bekend te maken bij de bierliefhebber.

Beste Porter

Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 Beste PorterEen recordaantal van 193 thuisbrouwers heeft zich ingeschreven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd die de Limburgse brouwerij organiseert met de bierconsumentenvereniging Pint. De inschrijving was open tot 1 april 2016.

Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het brouwen van Porter bier, een donker koper bier met een bitterzoete smaak. De winnaar krijgt de kans het recept samen met de Brand meesterbrouwers te brouwen in de Brand brouwerij in Wijlre. “Het aantal thuisbrouwers stijgt”, zegt marketing manager Marc Scholten van bierbrouwerij Brand. “Door deze wedstrijd bieden we hen een podium en kunnen wij ons laten inspireren door hun creativiteit.”

Winnaars Brand Bierbrouwwedstrijd

Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014) en Bart Engel met Saison (2015).

Zij kregen de mogelijkheid heel Nederland met hun bieren kennis te laten maken. Uiterlijk 22 april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-koppige jury worden geproefd en op waarden worden geanalyseerd. De uitslag wordt zaterdag 4 juni 2016 bekendgemaakt tijdens de finale in de Brandbrouwerij.

Bron: Foodclicks.nl

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties