Recordaantal inzendingen Brand Brouwwedstrijd

Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 Beste Porter

05 april 2016 om 15:33
Awards | Evenementen | Biermerken

Voor de vijfde keer wordt dit jaar de Brand Bierbrouwwedstrijd georganiseerd door bierconsumentenvereniging Pint en Brand.

Dit jaar is er een recordaantal inzendingen om de beste Porter te brouwen.

Bierbrouwerij Brand stelt dit jaar voor het vijfde jaar op rij het groeiende aantal Nederlandse thuisbrouwers in staat het door hen zelf gebrouwen bier landelijk bekend te maken bij de bierliefhebber.

Beste Porter

Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 Beste PorterEen recordaantal van 193 thuisbrouwers heeft zich ingeschreven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd die de Limburgse brouwerij organiseert met de bierconsumentenvereniging Pint. De inschrijving was open tot 1 april 2016.

Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het brouwen van Porter bier, een donker koper bier met een bitterzoete smaak. De winnaar krijgt de kans het recept samen met de Brand meesterbrouwers te brouwen in de Brand brouwerij in Wijlre. “Het aantal thuisbrouwers stijgt”, zegt marketing manager Marc Scholten van bierbrouwerij Brand. “Door deze wedstrijd bieden we hen een podium en kunnen wij ons laten inspireren door hun creativiteit.”

Winnaars Brand Bierbrouwwedstrijd

Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014) en Bart Engel met Saison (2015).

Zij kregen de mogelijkheid heel Nederland met hun bieren kennis te laten maken. Uiterlijk 22 april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-koppige jury worden geproefd en op waarden worden geanalyseerd. De uitslag wordt zaterdag 4 juni 2016 bekendgemaakt tijdens de finale in de Brandbrouwerij.

Bron: Foodclicks.nl

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Swinckels

The Inner Voice van Martin Koolhoven
Swinckels' Inner Voice: filmregisseur Martin Koolhoven. Martin vertelt over zijn ervaringen en zijn visie bij het maken van hele goede films.

Meer reclames van Swinckels

Laatste reacties