Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rock City Beers Crowdfunding | Brouwerij in Amsersfoort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rock City Beers Crowdfunding

23 november 2017 om 10:10

Koen, Walter en Wiebe zijn na een aantal jaar thuis brouwen in 2014  begonnen met Rock City Beers. De mannen zijn snel gegroeid met hun bieren en willen nu een eigen brouwerij realiseren. 

Rock City Brewery Crowdfunding
rockcity beers header
Rock City beers logo

Rock City Beers

Rock City Beers

Rock City Beers zijn de bieren die door de Amersfoortse brouwerij op de markt worden gezet. Denk aan bier dat gerijpt is op oude whiskey vaten of een bier waar een waanzinnige hoeveelheid hop aan is toegevoegd.

Gedurfde speciaalbieren dus, die je zintuigen prikkelen. Met geuren als drop, ananas of geroosterde koffiebonen. Met smaken als pure chocolade, rum, meloen en sinaasappels. 

Phoenix bier

Phoenix Bier

Sinds april 2016 maken ze ook Phoenix Bier. Een merk van een Amersfoortse familiebrouwerij uit 1873 die in zijn tijd erg vooruitstrevend was. Ze waren groter dan Heineken en de eersten met een kroonkurk en alcoholvrij bier.

De Phoenix bieren van nu staan voor ambacht en traditie. De serie Phoenix bieren bestaat uit vertrouwde stijlen als blond, weizen, sterk blond en bockbier voor in de lente en de herfst.

Op Maat

Op Maat

Een erg sterk groeiende markt zijn de bieren op maat. Omdat ze met 1000 liter tegelijk kunnen produceren zitten ze net op de grens dat het volume van 1 batch behapbaar is voor een horeca zaak om af te nemen.

Om te voorkomen dat kleine horeca dit in 1 keer moet betalen hebben we een constructie bedacht met een sterke relatie binnen de groothandel. Enkele voorbeelden zijn een Pale Ale met Nieuw-Zeelandse hop voor een Nieuw Zeelands restaurant en een Saison met rooibos voor een Zuid-Afrikaans café.

Lees ook

Brouwerij en Brewpub

Na drie en een half jaar gebruik te hebben gemaakt van overcapaciteit bij andere brouwerijen vonden de mannen het tijd om de productie in eigen handen te nemen. Ze willen hun eigen brouwerij die ze de mogelijkheid biedt om zonder concessies met geavanceerde technieken te produceren. Een eigen brouwerij zou betekenen meer ruimte om te experimenteren en te groeien.

Het idee is om naast de brouwerij een brewpub te openen, waar men deze bijzondere
bieren kan nuttigen, direct naast de ketels, om zo een totale beleving te creëren. Ook zullen er in de brouwerij rondleidingen en proeverijen worden georganiseerd. De brewpub zal weer ideaal zijn voor zakelijke verhuur, vergaderingen, bedrijfstrainingen en bedrijfsborrels.

Om dit alles te kunnen realiseren doen zij een beroep op de 'Crowd'.

Crowdfunding

Ze willen het bedrag uit de crowdfunding gebruiken om in Amersfoort een brouwerij en brewpub neer te zetten. Hier is een flink bedrag voor nodig. Om het brouwhuis en de vergistingstanks te kopen en te installeren in de huidige loods hebben zij € 350.000,- nodig.

Met het oog op de toekomst verwachten de mannen een groei te gaan maken en al snel te gaan verhuizen naar en ander pand. Een ruime industriële hal op de grens van het bruisende bedrijventerrein ‘A-West’ en ‘De Nieuwe Stad’ tussen groeiende ondernemingen zoals Rauw, Scheerder, Vint en de horeca in De Nieuwe Stad. Zo hebben ze genoeg ruimte om verder te groeien.

Om dit te realiseren moet er flink verbouwd worden, er moet onder andere een drukbestendige en voedselveilige vloer in en met de brewpub in gedachten hebben zij een maximale funding van € 500.000,- nodig.

Jij kan helpen bij dit prachtige plan door in ze te investeren en strak bij de eerste zonnestralen in 2018 samen op het nieuwe terras van Rock City Beers te proosten. Bezoek de pagina over de Crowdfunding van Rock City Beers op CrowdAboutNow.

Cookie instellingen