Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach Vintage 2015 | Brouwerij Rodenbach

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach Vintage 2015

29 september 2017 om 12:48

Rodenbach Vintage is één van de juweeltjes in het Rodenbach-gamma. Traditioneel selecteert brouw- en keldermeester, Rudi Ghequire, de beste foeder van het jaar. Dit Rodenbach-bier heeft 24 maanden gerijpt en is ten volle ontwikkeld vooraleer het de naam ‘Vintage’ mag dragen. 

Rodenbach Vintage 2015

Rodenbach Vintage 2015

Rodenbach Vintage 2015 wordt niet geblend met jong bier, deze ‘unblended single cask’  is de ‘nec plus ultra’  binnen de Rodenbachfamilie. Rodenbach Vintage 2015 is een “Limited Edition”, het bier is zeer aromatisch en heeft net zoals zijn voorgangers zeer complexe neus toetsen van vegetale eik, karamel met groene appeltjes vermengd met honing en zoethout.  

De typische roodbruine kleur met een robijnachtige schijn is te danken aan de gebrande mouten waarmee gebrouwen werd. Een diepe mahonie kleur die het midden houdt tussen een lang gerijpte Olorosso Sherry en een Pedro Ximenez. 

“In zijn smaak is Rodenbach Vintage 2015 heel gestructureerd, complex en vol maar tevens pittig en verfrissend. Ook hier komt duidelijk de appelzurige fruitigheid terug naar boven in combinatie met karamel, balsaminco achtige tonen en eik met een toets van vanille, zure kers en zoethout” zegt Rudi Ghequire., brouw- en keldermeester. “De Vintage 2015 heeft een elegante afdronk met een uitgesproken zachtzure fruitigheid die uitvloeit op de tong en zeer mooi mild-droog afsluit”  vervolgt Ghequire.

Beer & Food Pairing

Dit nobele bier leent zich uitzonderlijk als begeleider van gastronomische gerechten. De appelzurige frisheid van Rodenbach Vintage 2015 biedt een mooi tegengewicht tegenover het hoog vetgehalte in onder andere gerookte paling, ganzenlever en blauwe kazen. Deze combinaties brengen het bier en het gerecht naar een hoger niveau.

Métier van de bovenste plank

Rodenbach Vintage 2015

De eigenzinnige brouw- en keldermeesters van Rodenbach slaagden er gedurende decennia in het brouwproces te verfijnen en de vinificatie en rijping van hun bieren op één van de 294 staande eikenhouten foeders te optimaliseren.

Tijdens alle stappen in het brouwproces proeven de brouw – en keldermeesters op kwaliteit. Zo werd Rodenbach wereldberoemd, het bier wordt niet alleen in België geprezen, op internationale gerenommeerde biercompetities kaapte de brouwerij in 2016 zo maar even 11 awards weg.

Het portfolio van brouwerij Rodenbach is door de jaren heen sterk uitgebreid. Rodenbach Classic is dé verfrissende dorstlesser, Rodenbach Grand Cru en Rodenbach Vintage lenen zich uitermate tot degusteren en zijn ideale begeleiders van gastronomische gerechten net zoals hun afgeleide fruitversies, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties