Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Sol nieuw premium merk Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Sol nieuw premium merk Heineken

06 november 2012 om 10:37

Heineken gaat Sol positioneren als nieuw premium biermerk naast Heineken. Amstel komt hiermee op de derde plaats te staan.

Sol nieuw premium merk Heineken
Sol Bier
Sol logo

Dat gaf Heineken-topman Jean-Francois van Boxmeer aan in een interview met het financiele dagblad.

Heineken gaat de komende tijd meer energie steken in het merk Sol dan in hun tweede merk Amstel. "Voor ons is het makkelijk om Sol neer te zetten als een wereldmerk naast Heineken. Sol krijgt daarom meer aandacht dan Amstel" aldus Jean-Francois van Boxmeer. 

Lees ook

Heineken vs Amstel

Consumenten in het buitenland zien weinig verschil zien tussen Heineken en Amstel. Beide komen uit Amsterdam en qua smaak verschillen de twee ook niet erg veel. Heineken verwacht met het biermerk Sol een groter marktaandeel te kunnen verkrijgen.

Amstel

Amstel is voor Heineken wel degelijk een belangrijk merk. In Zuid-Afrika, Griekenland, Rusland en Jordanië heeft Amstel een groot marktaandeel in handen.

Sol

Heineken verkreeg het biermerk Sol twee jaar geleden na een overname van het Mexicaanse Femsa. Sol is de grootste cocurent van het biermerk Corona dat eigendom is van AB-Inbev. Corona is een van de meest verkochte biermerken in de VS.

Overnames

Evenals Heineken hebben de twee andere grote bierproducenten premium merken overgenomen. De laatste overname van Heineken was Asia Pacific Breweries uit Singapore. Hierdoor kreeg Heineken onder meer  Tiger beer in handen. Analisten verwachten dat Heineken nog meer premium merken in de markt gaat zetten.

Cookie instellingen