Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tukkers winnen Brand Bierbrouwwedstrijd | Porter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Tukkers winnen brand bierbrouwwedstrijd

Tukkers winnen Brand Bierbrouwwedstrijd

06 juni 2016 om 10:45

Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede hebben de Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 gewonnen. Ze brouwden de beste Porter uit 194 inzendingen.

Met een vol, donkerkoper bier met associaties van karamel en chocolade tonen en een volle, romige schuimlaag zijn Dennis en Niels door de jury uit de 194 inzendingen gekozen. Dennis en Niels krijgen de unieke kans om het recept samen met de Meesterbrouwers van Brand te brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In 2017 komt de Porter op de markt. 

Brand Porter

Brand Porter EtiketVolgens de gerenommeerde jury is de Porter van Dennis en Niels het beste van de tien finale bieren. Juryvoorzitter Derek Walsh: “Deze Porter is vol, donkerkoper, met associaties van karamel en chocolade en heeft een volle, romige schuimlaag.”

Meesterbrouwer Rob Habets van Brand: “Het accent ligt op de complexe mout samenstelling. De nasmaak is perfect: zoetig met een lichte toename in gebrande mout bitterheid, waarbij de chocolade smaken mooi naar voren komen.”

Dennis en Niels zijn blij verrast met hun overwinning: “We kunnen bijna niet geloven dat onze Porter als beste is verkozen uit maar liefst 194 aanmeldingen! We kijken er erg naar uit om samen met de Meesterbrouwers van Brand te gaan brouwen en hopen dat anderen net zo gaan genieten van onze Porter als wij.”

Bierbrouwwedstrijd

Brand deelt de liefde voor het brouwen van ambachtelijk bier en stimuleert thuisbrouwers om hun creaties te delen. De groeiende populariteit van het thuisbrouwen is door heel het land zichtbaar en uit zich ook in het aantal deelnemers deze editie. Maar liefst 194 thuisbrouwers meldden zich aan, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014) en Bart Engel met Saison (2015). Brand Zwaar Blond, IPA en Saison behoren inmiddels tot het vaste assortiment van Brand.

Brand Porter is vanaf december 2016 te proeven!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties