Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier

11 april 2023 om 17:33

Brouwerijen uit vijf Nederlandse Hanzesteden hebben hun krachten gebundeld om een Hanzejaar-bier te brouwen. Kontor Tripel is een kruidig speciaalbier met 7,8% alcohol.

Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier
Axes Castellum Kloosterbier logo
Brouwerij Chamaven bier

Hanzejaar bier

Ter ere van het Hanzejaar gaan vijf brouwerijen uit vijf Hanzesteden een nieuw project aan. Axes Castellum uit Zwolle, Brouwerij De Snor uit Arnhem, Brouwerij De Wereld uit Kampen, Chamaven uit Zutphen en DAVO Bieren uit Deventer slaan hun handen ineen en brouwen de Kontor, een tripel.

Eerbetoon aan de Hanze 

Het bier is gebrouwen door het Hanzeverbond, een samenwerking tussen vijf brouwerijen uit vijf verschillende Hanzesteden. De naam Kontor Tripel is geïnspireerd op de Handelskantoren (Kontors) in de Hanzesteden waar onze voorouders hun goederen verhandelden en ruilden. Dit bier is dan ook een eerbetoon aan deze rijke geschiedenis en traditie.

Lees ook

Doordrinkbare tripel 

Kontor Tripel is een doordrinkbaar bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,8%. Het bier heeft een kruidige smaak met tonen van sinaasappelschil en koriander. 

Beschikbaar vanaf medio mei 

Kontor proeven? Vanaf medio mei verschijnt deze tripel. Je haalt hem dan bij één van de deelnemende brouwerijen, lokale horecagelegenheden, slijters en delicatessenwinkels.

brouwers uit 5 hanzesteden met kontor tripel

Cookie instellingen