Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Axes Castellum Kloosterbier | Abdijbier uit Zwolle

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Axes Castellum Kloosterbier

Axes Castellum Kloosterbier is een bierbrouwerij uit Zwolle (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Kontor Tripel bier
Domincus Tripel flesje
Dominicus Tripel logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Axes Castellum Kloosterbier

Axes Castellum Kloosterbier heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Axes Castellum Kloosterbier!
 • Dominicus Tripel - Blond - 9%

  Tijdens de eerste slok van dit speciaalbier daagt deze Tripel je uit om snel nog een slok te nemen. Dominicus Tripel is een krachtige en kruidige Tripel met een alcoholpercentage van 9%.

 • Axes Castellum De Martín - Saison - 6,5%

  De Martín heeft een stevige smaak, het lijkt op barrel aged maar dat is het niet. Het bier is mooi in balans, zacht, met een fijne bitterheid en iets kruidig. Mooie afdronk die heerlijk blijft hangen.

 • Paradisus - Quadrupel - 10%

  Paradisus is een Quadrupel van Axes Castellum Kloosterbier. Dit speciaalbier is vol en krachtig van smaak. In het bier zit ook de Whisky Oak-Aged. Paradisus heeft een kruidige geur en een alcoholpercentage van 10% 

 • Axes Castellum Zondagskind - Weizen - 4,7%

  Zondagskind is een fris, lichtbitter rondborstig bier. De afdronk van Zondagskind laat je lang nagenieten.

 • Praedicare Blond bier - Blond - 6,5%

  Praedicare is een goudgeel Blond bier wat subtiel, vol en kruidig van smaak is. Dit speciaalbier heeft een alcoholpercentage van 6,5% en een aanbevolen drinktemperatuur van 4ºC tot 7ºC. 

 • Tomas IPA - India Pale Ale - 6,8%

  Tomas IPA is een lichtbitter bier met fruittonen van vlierbloesem. Het speciaalbier is te herkennen door de kenmerkende hoppigheid. Een echte dorstlesser en een heerlijk bier om jouw fijne momenten mee te delen.

 • CAPRA sanctus - Bock - 6,2%

  CAPRA Sanctus is een Bockbier met mooie tonen  van mocca en karamel. Het is minder zoet en heeft een lange milde afdronk met een fris bittertje.

 • Judocus Stout - Stout - 7,2%

  Door de tonen van melasse en koffie, in combinatie met een geroosterd bittertje heeft de Judocus een rijkvolle smaak. Het water wat gebruikt wordt voor het speciaalbier tijdens het brouwen, komt uit eigen wateren. 

  Achtergrond informatie

  Axes Castellum bestaat uit een groep kerels die vanuit de Assendörper Geurneuzen en Steunkousen zich is gaan richten op het brouwproces. Deze groep brouwt in het fantastische Dominicanenklooster overheerlijk bier.

  Lees ook

  Het eerste bier van Axes Castellum heette Zondagskind; een heerlijke Weizen. Na deze Weizen is Capra Sanctus, een Bockbier gebrouwen. Daarna is de Tripel Dominicus in de markt gezet; een pronkstuk... 

  Inmiddels heeft de Zwolse brouwerij een weizen, bock, saison, quadrupel, blond, stout, tripel, ipa en een dubbel in het assortiment.

  Anno 1576?

  Axes Castellum is in juni 2017 gestart (met eigen brouwketel, gist en lageringstanks) maar is gebaseerd op een Jubileum van een Dominicaner-Prior welke een 'vieringsbier' liet brouwen rond de Pasen in 1576. Op de etiketten staat dus: sinds 1576.
   

  Axes Castellum Kloosterbier in het nieuws

  • Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier

   Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier

   Brouwerijen uit vijf Nederlandse Hanzesteden hebben hun krachten gebundeld om een Hanzejaar-bier te brouwen. Kontor Tripel is een kruidig speciaalbier met 7,8% alcohol.

  • Axes Castellum Paradisus Quadrupel

   Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

   Dit voorjaar werden er ruim 100 bieretiketten ingestuurd die allemaal kans maakten om als beste etiket verkozen te worden. Het etiket van welk bier won dit jaar de prijs uitgereikt door de Bier Attributen Verzamelaarsvereniging (BAV)?

  Cookie instellingen