Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner Art Collection Tulpglazen | 500 jaar Reinheitsgebot

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner Art Collection Tulpglazen

26 mei 2016 om 11:10

De Duitse familiebrouwerij Warsteiner brengt voor de vierde keer een speciale Art Collection uit in Nederland. Dit jaar staan de kunstzinnige Tulpglazen in het teken van het 500-jarig bestaan van het Reinheitsgebot.

Warsteiner Art Collection Glazen
Warsteiner
Warsteiner

Designer Andreas Preis haalde zijn inspiratie uit de puurheid van goed pils door de drie ingrediënten centraal te stellen: water, mout en hop.

Ieder ingrediënt is door Preis op een afzonderlijk Tulpglas afgebeeld en op het vierde glas pronken zij samen. Deze vierde Art Collection onderschrijft de jarenlange connectie van het biermerk met kunst in binnen- en buitenland.

Warsteiner vierde Art Collection Tulpglazen

Reinheitsgebot: 500 jaar

Warsteiner Art Collection 500 jaar ReinheitsgebotHet Reinheitsgebot is de oudste warenwet ter wereld en schrijft voor dat bier alleen gebrouwen mag worden met water, mout en hop. Dit gebod is ingevoerd om de toevoeging van inferieure ingrediënten te voorkomen.

Lees ook

Warsteiner brouwt al meer dan 260 jaar haar Premium Pils volgens dit gebod en vermeldt dit daarom nog steeds vol trots op haar etiket.

Brouwen met slechts drie ingrediënten vraagt om creativiteit van de brouwmeesters en zij presteren het om zonder kunstmatige toevoegingen onderscheidende smaken te creëren.  Dit jaar bestaat het Reinheitsgebot 500 jaar, een mijlpaal voor de Duitse familiebrouwerij.

Warsteiner glazen bemachtigen

Bij aankoop van een krat Warsteiner Premium Pils in geselecteerde Nederlandse supermarkten of bij aankoop van 12 flessen via Mitra.nl krijgen consumenten één glas gratis.

In deelnemende supermarkten staan ook speciale displays waarop de kunstzinnige Tulpglazen tentoongesteld staan en in verschillende Warsteiner-horecagelegenheden wordt het bier in de Art glazen geserveerd.

Ga naar Warsteiner.nl/ArtCollection2016 voor alle informatie over de nieuwste Art Collection.