Warsteiner

Warsteiner

Warsteiner logo
Brouwerij Warsteiner Brauerei
Land Duitsland
Gebrouwen sinds 1753
Soort Pils
Alcohol 4,8%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte 11.60
Website warsteiner.nl
Meer Warsteiner

Warsteiner kopen

Warsteiner is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Warsteiner heeft een zacht frisse smaak, mild bitter zonder dat dit blijft hangen.

Warsteiner bier wordt al sinds 1753 gebrouwen in het natuurrijke plaatsje Warstein in het Sauerland, Noordrijn-Westfalen. De brouwerij is nog onafhankelijk en al sinds negen generaties in privé bezit van de familie Cramer. Inmiddels is de Warsteiner Brauerei een van de grootste bierbrouwers van Duitsland. Het premium pilsener dat wordt gebrouwen in een van de modernste brouwerijen ter wereld, wordt geëxporteerd naar meer dan 60 landen. Het merk staat voor passie, internationale klasse en wil leidend zijn in product kwaliteit.

De brouwerij van Warsteiner was de eerste in de wereld die een onderscheiding kreeg, voor hun managementsysteem voor voedselveiligheid en kwaliteitsbewaking. In 1986 maakte Warsteiner kennis met de Nederlandse Horeca, en vandaag de dag valt het niet meer weg te denken uit het huidige bierlandschap.

Bekijk hieronder een interessante, korte video over hoe een kleine lokale brouwerij uitgroeide tot een wereldmerk met 260 jaar geschiedenis:

9 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

cor (gast) op 06-08-2018 om 22:23:46

krat Warnsteiner gekocht bij Dirk 3 pak een flesje uit de krat

en hij is leeg komt dat meer voor ben er niet blij mee

Jan van der Harst (gast) op 11-05-2016 om 20:44:48

Ik drink regelmatig Warnsteiner. Ca. 14 dagen geleden kocht ik een krat van 24 flesje in de aanbieding bij Dirk of AH op het winkel centrum Linie te Apeldoorn voor € 9,99 .Vandaag opende ik mijn derde flesje Warnsteiner. Het is warm. Ik drink het bier uit het flesje. Ik zag dat aan de bovenkant van de fles waar je je lippen tegen aanzet een witte smurrie. Ik veegde het met mijn hand af en ging naar de tuin waar ik de eerste slok nam uit het fles. Ik proefde direct brokje/stukjes in mijn mond, rende naar de keuken en spuugde alles uit.Ik zag witte brokjes in de gootsteen.Gelijk mijn mond wel 10 keer gespoeld en het flesje leeggegooid. Het is nu 4 uur later en ik ben gelukkig niet ziek geworden. Wel ben ik geschrokken en heb geen bier meer gedronken. Het flesje staat voor mij : tenminste houdbaar tot 24-09-16 16;30 nummer 4 0000856005101
Ik wacht voorlopig met het aanbreken van de nog 6 flesje en als ik het ga drinken dan in een glas .U begrijpt wel waarom. Vraag : komt dat meer voor ?? Wat konden die witte brokjes zijn ?

Herman (gast) op 28-01-2016 om 22:01:45

Waar kan ik 5 L vaatje kopen

Gerse Gozert (gast) op 16-09-2014 om 14:40:49

Wat een schitterend mooi Pils is dit zeg, echt ongekend.
Helder, fris, mooie schuimkraag en gers glas. Komt bij mij niets anders meer in huis dan Warsteiner.
(zijn lekker bezig trouwens de laatste paar jaar)

Bas (gast) op 07-06-2014 om 23:58:25

Had dit bier alweer een hele tijd niet gedronken. Het eerste wat opvalt is de sterke moutgeur die het afgeeft. Doet denken aan de geur die vroeger rond de Heinekenbrouwerij hing in Amsterdam, toen die nog vol in bedrijf was. Ook wijlen Stender had deze overheersende geur, en sommige Franse pilseners kunnen er ook wat van. In tegenstelling tot sommige andere proevers vind ik het bier aan de bittere kant, met name in de afdronk. Heb na ruim een halfuur nog een bittere smaak in de mond. Wat dat betreft is Grolsch wat mij betreft echt een betere keuze. De kleur en het schuim krijgen een tien, maar daar doe je het uiteindelijk niet voor, toch?

Fijnproever (gast) op 31-08-2013 om 21:43:48

Onlangs Grolsch, Heineken, Dommelsch, Brand, Hertog Jan en Palm gedronken, kom tot de conclusie dat dit Warsteiner pilsje misschien wel het lekkerst is. Bitterheid, zoetheid en zuurtegraad lijkt me precies goed. Lichte frisse pilssmaak. Grolsch heeft misschien een iets sterkere biersmaak, maar vind ik weer te bitter.

lex boers (gast) op 30-04-2013 om 00:04:35

sinds heigroeneflesjes met bocht is gaan verkopen is dit een best biertje

Joost (gast) op 06-03-2013 om 12:48:39

Ik vind het bier zeer matig, de hopbitterheid is nauwelijks te ontdekken (er zit overigens alleen hopextract in), het is meer een frisdrank met een lichte biersmaak.

Benk ten Driet (gast) op 23-02-2013 om 00:48:24

warsteiner is een lekker blond biertje wat wel een beetje een dure prijs heeft. je kunt er wel lekker van genieten en lekker dronken worden. ik vind de stamwortelgehalte wel aan de hoge kant.

Gegroet,

Benk ten Driet

Agenda

Het BAF! 2018
Rotterdam
Sori Tap Take Over
Leiden
Bier en Kaas Proeverij
Den Haag
Bierproeven bij Persee
Deventer
Bier en Spijs Proeverij
Arnhem

Reclame van Warsteiner

De bieren van Warsteiner
In deze video worden alle bieren van Warsteiner aan je gepresenteerd. In het kader van de campagne 'Het Verschil' werd deze film gemaakt in opdracht van Warsteiner Benelux.

Meer reclames van Warsteiner

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!