Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Worst op basis van speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Worst op basis van speciaalbier

23 september 2016 om 09:15

Haarlemse worstenmakerij Olijck ontwikkelt een unieke droge worst met de Pepperspray Porter.

Ook lanceren zij een bijzonder barconcept met kleine worstjes van 15 speciaalbieren: de Olijcke Klaasjes

Worstjes op basis van speciaalbier

Vanuit hun ambachtelijke worstenmakerij dichtbij het Spaarne in Haarlem experimenteren de Olijcke worstenmakers sinds 2013 elke dag met nieuwe soorten droge worsten. Kleine, smakelijke worstjes met speciaalbier, waren er nog niet. Tot nu toe!

Olijcke Robbert

De Olijcke Robbert is een droge worst gemaakt met Pepperspray Porter, een speciaalbier van de Haarlemse brouwerij ‘t Uiltje, met de heetste peper ter wereld; de Carolina Reaper. 

De pikantheid van de rode chili komt in de buurt van pepperspray. In de Porter proef je eerst het zoetige van karamel, gevolgd door de bitterheid van pure chocolade en koffie, daarna geeft de pittige peper een boost aan je smaakpapillen.

Lees ook

De Olijcke Robbert (150 gram) is vanaf €5,50 te koop bij o.a Marqt

Verschillende worstjes met speciaalbier

Worstjes met speciaalbier, de Olijcke Klaasjes De Olijcke Klaasjes worden gemaakt met bieren van Nederlandse bodem, bij voorkeur lokale “craftbeer” brouwers, zoals Jopen, Hertog Jan, Kompaan, Koperen Kat en Gebrouwen door Vrouwen

De speciale ingrediënten in het bier proef je terug in de worst. De worsten zijn afgevuld in schapensnaar, een natuurdarm, en worden gemaakt in een ketting die net zo lang is als de darm zelf. De worstjes kunnen makkelijk worden losgemaakt van de ketting, wat het leuker delen maakt.

Aan het houten ophangbord kunnen de bierworstjes worden opgehangen. Per smaak is er een in- en uitschuifbord gemaakt dat correspondeert met de biersmaak in de worst. 

De Olijcke Klaasjes zijn verkrijgbaar bij diverse horeca-gelegenheden en worden verkocht via groothandels als Hocras, Deli XL en VHC

Cookie instellingen