Haarlemse worstenmakerij Olijck ontwikkelt een unieke droge worst met de Pepperspray Porter.
Ook lanceren zij een bijzonder barconcept met kleine worstjes van 15 speciaalbieren: de Olijcke Klaasjes
Vanuit hun ambachtelijke worstenmakerij dichtbij het Spaarne in Haarlem experimenteren de Olijcke worstenmakers sinds 2013 elke dag met nieuwe soorten droge worsten. Kleine, smakelijke worstjes met speciaalbier, waren er nog niet. Tot nu toe!
Olijcke Robbert
De Olijcke Robbert is een droge worst gemaakt met Pepperspray Porter, een speciaalbier van de Haarlemse brouwerij ‘t Uiltje, met de heetste peper ter wereld; de Carolina Reaper.
De pikantheid van de rode chili komt in de buurt van pepperspray. In de Porter proef je eerst het zoetige van karamel, gevolgd door de bitterheid van pure chocolade en koffie, daarna geeft de pittige peper een boost aan je smaakpapillen.
Lees ook
De Olijcke Robbert (150 gram) is vanaf €5,50 te koop bij o.a Marqt
De speciale ingrediënten in het bier proef je terug in de worst. De worsten zijn afgevuld in schapensnaar, een natuurdarm, en worden gemaakt in een ketting die net zo lang is als de darm zelf. De worstjes kunnen makkelijk worden losgemaakt van de ketting, wat het leuker delen maakt.
Aan het houten ophangbord kunnen de bierworstjes worden opgehangen. Per smaak is er een in- en uitschuifbord gemaakt dat correspondeert met de biersmaak in de worst.
De Olijcke Klaasjes zijn verkrijgbaar bij diverse horeca-gelegenheden en worden verkocht via groothandels als Hocras, Deli XL en VHC