Goose Island werd op een spectaculaire wijze gepresenteerd in restaurant Bolenius in Amsterdam. De bieren werden gecombineerd met prachtige gerechten tijdens een heuse bierlunch.
Ook staat Goose Island bekend als voorloper op het gebied van het rijpen van bier op houten vaten. Van deze kennis werd afgelopen jaar bijvoorbeeld gebruik gemaakt door Hertog Jan.
Zij lieten hun Grand Prestige rijpen op vier verschillende vaten en dit leidde tot de Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt serie. Deze bieren werden zeer goed ontvangen en één van deze bieren werd zelfs verkozen tot 'Beste Craft Beer ter Wereld 2017'.
Chef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas had voor verschillende Goose Island bieren een passend gerecht bedacht. Deze gerechten complementeerden de bieren en de bieren haalden op hun beurt weer het beste in de gerechten naar boven. Het was een absoluut feest voor de zintuigen.
Het menu bestond uit de Goose Island bieren: Sofie, Matilda, Goose IPA, Bourbon County Stout en Halia. Ook werd het Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt collaboratie bier geserveerd. De bieren werden gecombineerd met de volgende gerechten samengesteld door Luc Kusters en zijn team.
Op dit moment zijn de Goose Island bieren beschikbaar bij webshop Hopt en een aantal gespecialiseerde bierwinkels. Het is dus de bedoeling dat deze bieren in de nabije toekomst op meer plekken te koop zullen zijn. Na deze fantastische bierlunch hebben wij er vertrouwen in dat dit Amerikaanse biermerk hoge ogen gaat gooien op de Nederlandse markt!