PROOST Bierfestival header

PROOST Bierfestival 2017

DatumZaterdag 25 november 2017
14:00 - 22:00 uur
Entreegratis
HoofdcategorieBierfestival
1e P.R.OOST Bierfestival in samenwerking met Bekedam Food & Events. Zeven brouwerijen komen naar Raalte om hun beste bier aan de man te laten brengen en om jou het beste bier te laten proeven wat ze te bieden hebben.


Ambachtelijke Brouwerij Vechtdal

Een vrij jonge en bijzondere brouwerij is de beste manier om het te beschrijven. De brouwerij is begonnen in 2015 en heeft al 8 bieren op de markt gebracht. Het bijzondere van deze brouwerij is dat deze brouwerij werkplekken aanbied voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een verstandelijke beperking of een leerstoornis.

Brouwerij Berghoeve

Brouwerij Berghoeve is opgericht in 2010 en heeft al snel daarna een plek kunnen krijgen in een oude boerderij. Berghoeve staat bekend om de bijzondere biertjes die ze brouwen met allemaal hun eigen smaak die niet overal makkelijk zijn terug te vinden, wat dacht je van hun heerlijke Black I.P.A (die speciaal voor een etiket verzamelaar is gebrouwen) of van hun lentebok?

DAVO Bieren

DAVO Bieren is opgericht door vier vrienden die allemaal een hart voor bier hebben. In hun regio zijn hun bieren niet meer weg te denken uit de cafés en langzamerhand moeten ook Haarlem en Amsterdam eraan geloven. De Weizenbok van DAVO heeft in 2016 zelfs de tweede plek behaald bij een wedstrijd. Sinds 2016 heeft DAVO hun eigen brouwerij in Deventer, dit is voor een deel gerealiseerd door een crowfundingsactie.

Hettinga Bier

Deze brouwerij is in 2008 door Fokke en Joyce opgericht. Het is onstaan zoals bij vele, uit passie voor lekker en goed bier. Het bier wordt op een ambachtelijke wijze gebrouwen door gevitaliseerd water. En dat zorgt voor een zeer goede kwaliteit en smaak voor het bier.

Brouwerij PochPoater

Het bier van Brouwerij PochPoater is erg puur. Het wordt niet extra gefilterd waardoor het bier wel eens donker en troebel kan zijn, maar dit zorgt wel voor die authentieke heerlijke smaak. Er wordt veel met de hand gewerkt in deze brouwerij, het bier wordt handmatig in de flesjes afgegoten en de bier dopjes worden met eigen kracht op de bierflesjes geperst.

Puik Bieren

Een ambachtelijke jonge microbrouwerij, dat is Puik Bieren. Ze brouwen bijzondere speciaalbieren in hun brouwerij in Apeldoorn, voor het maken van het bier nemen ze niet met het minste genoegen. Alleen het beste is volgens deze brouwerij genoeg. Ze brouwen verschillende bieren maar hun Blonde Donder is waarschijnlijk de bekendste.

Sallandse landbieren

Sallandse landbieren is een brouwerij uit hartje Raalte. Oorspronkelijk werd het bekende regionale bier gebrouwen in Duitsland, maar toen mensen daar niet zo blij mee waren werd het verplaatst naar de regio waar het voor bestemt is. Deze brouwerij maakt veel verschillende soorten bier maar hun bokbier is toch wel heel goed.

Als je lid bent van PINT of van een andere EBCU groep krijgt je op vertoon van je pas een gratis consumptiemuntje.

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Ambachtelijke Vechtdal brouwerij uit DalfsenBerghoeve Brouwerij VOF uit Den HamDAVO Bieren uit DeventerBrouwerij Hettinga Bier uit ZwolleBrouwerij PochPoater uit MarkeloBrouwerij Puik Bieren uit ApeldoornSallands Landbier Brouwerij uit Albergen

Locatie

Naam: De Leeren Lampe
Adres:Almelosestraat 2
Postcode:8102HD
Plaats: Raalte
Website:www.pint.nl/oost
Email:secretaris_oost@pint.nl
Telefoon:0683133565

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.