Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winterbierfestival Volkel | Bierfestival | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winterbierfestival Volkel

Een middag en avond gezellig sfeer proeven voor jong en oud. Geniet van diverse speciaalbieren, heerlijke streekproducten en dit jaar een heuse trollenkelder!

Het Anker Mechelen
Wijchense Schòne Brouwerij logo

27 december: Winterbierfestival bij de Brabantse Hoeve

Wat is er fijner na twee kerstdagen dan een leuk uitje voor het hele gezin? Het Winterbierfestival, op woensdag 27 december bij de Brabantse Hoeve, is ideaal om even lekker samen te ontspannen. Neem plaats in onze knusse herberg, warm op bij de open haard in het oud-Brabants Koffiehuys of op het overdekt en verwarmd terras, en geniet van ambachtelijke streekproducten. De entree is gratis.

Het Winterbierfestival bij de Brabantse Hoeve in Volkel betekent een middag en avond gezellig sfeer proeven voor jong en oud. Terwijl de kinderen vermaakt worden door Jet Retteketet, lekker spelen op het springkussen en genieten van de gratis ranja, warmt u zich aan het gezellige houtvuur en proeft u van heerlijke streekproducten. Dit jaar is er een heuse Foodstreet met onder meer OerBBQ, echte Brabantse worstenbroodjes en diverse soepen uit de streek. Natuurlijk serveren ze ook warme chocomel, glühwein en een lekkere Schrobbelèr. Liefhebber van speciaalbieren? Dan bent u hier deze dag al helemaal aan het juiste adres!

Bijzondere bieren

Tijdens het Winterbierfestival presenteren zij bijzondere bieren van verschillende brouwerijen. Brouwerij Libidus presenteert zijn bieren in ons trouwprieel; logisch want deze  romantische biersoort geeft je een kusje als je het bierglas draait. Er valt ook een prijs te winnen voor het meest verliefde stelletje met dit ‘liefdevol’-bier. Van brouwerij Het Anker schenken we de topper: Whiskey infused van de tap en een limited edition; de Indulgence. Vander Ghinste schenkt leFort, Omer en Jacobins Gueuze. Daarnaast presenteren ze winterbieren van Gordon, St. Bernardus, Weihenstephaner en is er een bokbierstand. Lokale praalbieren worden geschonken door brouwerij Wijchense Schòne.

Trollenkelder met straattheater

Speciaal verrast wordt men door brouwerij Duboisson met een wel heel speciaal biertje, Cuvée des Trolls, dat letterlijk trollenkelder betekent. Daarom hebben ze deze editie van het Winterbierfestival zelfs een heuse Trollenkelder ingericht, waar een echte Trol u op ludieke wijze ontvangt en vermaakt. Straattheater op zijn best!

Meerdere speciaalbieren proeven? Koop dan een ‘baby-proefkaart’ voor € 13,- (voor 7 kleine glazen speciaalbier) of een ‘grote-glazen-kaart’ voor € 21,- (6 grote glazen speciaalbier).

Bezoek op woensdag 27 december van 14.00 tot 22.00 uur met de hele familie het Winterbierfestival bij de Brabantse Hoeve, Zeelandsedijk 29 in Volkel. 

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen