Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Val Dieu | Brouwerij uit Godsdal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Val Dieu

Brouwerij Val Dieu is een bierbrouwerij uit Aubel (België) die is opgericht in 1997. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Val Dieu bierglas Blond
Val Dieu La Blonde
Val-Dieu Tripel flesje op grijze achtergrond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Val Dieu

Brouwerij Val Dieu heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Val Dieu!
 • Val Dieu Tripel - Tripel - 9%

  Val dieu tripel is het resultaat van lange veranderingen door de meesterbrouwers van de abdij van Val-Dieu in Aubel, België. Dit Tripel bier onderscheidt zich van de andere bieren door zijn diepe zachtbittere smaak. 

 • Val Dieu Grand Cru - Oud bruin bier - 10,5%

  Val-Dieu is een Belgisch abdijbier. De bieren, die tegenwoordig op de abdij worden gebrouwen, vinden hun oorsprong in tradities die zijn overgenomen van de oorspronkelijke Val-Dieu monniken.

 • Val Dieu La blonde - Blond - 6%

  Het bier proeft aan het begin erg zoet aan maar laat daarna een bitter gevoel achter in je mond.

  Achtergrond informatie

  De brouwerij Val Dieu is in 1216 dichtbij Maastricht door monniken opgericht. De Abdij van Val-Dieu is de enige Belgische abdij die de Franse Revolutie heeft overleefd. Het bier van Val Dieu is het enige Belgische abdijbier dat nog in het klooster zelf wordt gebrouwen. De monniken die momenteel nog in de vallei wonen, staan bekend om hun talent als brouwers.

  Eeuwenlang hebben de monniken de geschiedenis van verschillende fermentaties en gist bestudeerd. Omdat ze zo'n verfijnde bierproductie gebruiken, brouwen ze steeds uitgebreide speciale recepten. De bieren die nu gebrouwen worden, zijn geïnspireerd op de recepten van vroeger. Elk abdijbier wordt gemaakt zonder toevoeging van kruiden of aromaten. Het gehele proces van het brouwen van Val-Dieu bier duurt 6 tot 8 weken lang. 

  Lees ook

  Gewonnen prijzen

  Brouwerij Val Dieu bierflesjes Brouweij Val-Dieu brouwt op kleinschalige vorm vier vaste bieren, Blond, Bruin, Tripel en Grand Cru. Ook brouwen ze seizoensbieren, zoals in het kerstseizoen bijvoorbeeld Val-Dieu Kerstmis. Elk bier dat is geproduceerd is in de prijzen gevallen. Blond, Bruin, Tripel en Grand Cru hebben in 2020 alle vier bij de London Beer Competition de gouden medaille mogen ontvangen. Ook hebben Cuvee en Tripel in 2018 brons gekregen bij World Beer Awards Belgium. Val-Dieu Kerstmis heeft in 2020 zilver gekregen bij London Beer Competition. 

  Ingrediënten

  Het water dat Brouwerij Val Dieu gebruikt komt uit een natuurlijke bron, de Gileppe-dam. De gist is samengesteld uit kleine schimmels die goed zijn voor het menselijk lichaam, doordat de gist vol zit met vitamine B en mineralen.