Bierbrouwerij Brasserie de Bellevaux is een bierbrouwerij uit Malmedy (België) die is opgericht in 1996.
Ketels te huur
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Winkel
Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Brasserie de Bellevaux.
Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Brasserie de Bellevaux! Met de Brasserie de Bellevaux hebben de Belgische Oostkantons (niet te verwarren met het gebied van de Duitstalige Gemeenschap, dat is iets kleiner) sinds het verdwijnen van de Eupener Bierbrauerei weer een nieuwe brouwerij in hun midden. Een Franstalige, dit maal. Terwijl de rest van de Oostkantons Duitstalig is, spreekt met in Malmedy en de buurgemeente Waimes overwegend Frans.
Nederlanders
De Brasserie de Bellevaux werd in 2006 opgericht door het Nederlandse echtpaar Wil Schuwer en Carla Berghuis. Wil studeerde farmacie in Utrecht tussen 1970 en 78. Hij verliet na enkele jaren het apothekersvak en ging rechten studeren en was daarna wetenschappelijk medewerker aan de universiteiten van Maastricht en Luik. In de tussentijd rijpte bij de bierliefhebber Schuwer, die in 1994 met zijn vrouw Carla in Bellevaux was komen wonen, het plan bier te gaan maken.
Full time
Een tijd lang combineerde Wil het docentschap met bier brouwen. Tot oktober 2007. Sindsdien wijdt hij zich honderd procent aan de Brasserie de Bellevaux. Wil brouwt vier bieren, Blonde, Brune, Black en Blanche. De eerste twee zijn het gehele jaar verkrijgbaar. De Blanche is het seizoensbier voor de zomertijd, de Black voor de wintertijd. Een vijfde bier, een Framboise, gebaseerd op de Blanche en met gebruik van de frambozen van de kleine Framboiserie uit de deelgemeente Meiz, heeft inmiddels het licht gezien.
Slow food
Terwijl brouwen vooral de core business van Wil Schuwer is, werkt Carla Berghuis aan de productontwikkeling rondom de brouwerij en aan het slow food concept. Slow food is het antwoord op fast food en het verdwijnen van lokale eettradities. In het brouwerijcafé en de winkel biedt Carla zorgvuldig geselecteerde producten aan van regionale producenten. Er is de rauwmelkse kaas Le Malmedy van de Ferme Grodent verkrijgbaar of de Gouda van de Fromagerie de Recht. Je kunt er Moutarde de Montjoie uit Monschau kopen, frambozengelei of uienconfiture. Met de chocolatier Hanf-Confiserie uit Schönberg in het Duitstalige deel van België wordt gewerkt aan Bellevauxbonbons voor bij de koffie.