Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Wolf

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Wolf

Bierbrouwerij Wolf is een bierbrouwerij uit Aarschot (België) die is opgericht in 2003.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Wolf.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Wolf!

  Achtergrond informatie

  Ten doop

  Lees ook

  Het verhaal van Brouwerij Lupus begon in 2003 toen Peter Van der Borght, na een geslaagd brouwerijbezoek, besloot om zelf bier te gaan brouwen. Hij verdiepte zich in de literatuur over het brouwen, volgde een brouwcursus, vroeg her en der raad en hij experimenteerde met name met verschillende brouwsels en procedures in zijn garage. Drie vrienden van Peter, Luc Sempels, Paul Van der Borght en Jo Discart, sloten wat later bij hem aan. Diverse proefbrouwsels verder, op 13 mei 2008, hielden zij samen Brouwerij Lupus ten doop. Op zaterdag 21 februari 2009 werden voor het eerst de bieren aan een groter publiek voorgesteld. Later verlieten Luc Sempels en Paul Van der Borght de zaak. Oorspronkelijk startte de brouwerij in Begijnendijk, maar al snel werd uitgeweken naar Aarschot.

  De naam

  De naam van Brouwerij Lupus verwijst in de eerste plaats naar het in onze streek verdwenen roofdier de Wolf oftewel "Canis lupus" in het latijn. Maar de echte bierliefhebber weet natuurlijk ook dat in de Latijnse naam voor hop wordt verwezen naar Wolf: humulus Lupulus. De naam van de brouwerij werd later gewijzigd naar de huidige naam.

  Blijvertje?

  De brouwers willen, net zoals bij de wolf, karkartervolle, sterke, gevaarlijk lekkere bieren op de markt brengen met maximaal geëerbiedigd. Toch verliezen ze de economische of commerciële haalbaarheid niet uit het oog. Want ze zijn ervan overtuigd dat ze het Wolfbier op een rendabele manier moeten kunnen produceren en verdelen, om een blijvertje te kunnen zijn in het rijke bierlandschap. En dat is onze ambitie.

  Sinds april – mei 2009 werken we volop aan de bekendmaking van ons bieren en trachten we zoveel mogelijk aanwezig te geraken in de horecazaken en drankenhandels in onze prachtige streek en daar buiten. Hoe meer mensen Wolfbieren kunnen proeven, hoe meer vreugde …

  Droom

  Aanvankelijk lieten ze hun bieren brouwen bij Microbrouwerij Achilles te Itegem (bekend van onder meer de Serafijn-bieren). Maar in september 2010 namen ze een eigen brouwinstallatie in gebruik. Daarin wordt van de eigen bieren voorlopig enkel Wolf 9 gebrouwen (naast een aantal bieren in opdracht van anderen). Sinds begin 2011 werd maandelijks 1000 liter Wolf 9 gebrouwen. Eind 2011 werd een nieuwe tank van 3600 liter in gebruik genomen, zodat de productie vanaf januari 2012 fors werd opgedreven. Sinds 2010 wordt ook samengewerkt met Brouwerij Het Anker te Mechelen, waar Wolf 7 en Wolf 8 worden gebrouwen. De Wolf-bieren zijn Vlaams-Brabantse streekproducten.

   

  • Wolf 7, blond bier van 7,4%
  • Wolf 8, donkerbruin bier van 8,5%
  • Wolf 9, amberkleurig bier van 9%
  • Wolf Black, premium pils van 5,6%

  Bierbrouwerij Wolf in het nieuws

  • Bierglas met brouwerijnaam in braille

   Bierglas met brailleschrift

   Brouwerij Wolf uit het Belgische Aarschot brengt een bijzonder bierglas op de markt. Op de voet van het glas staat de naam van de brouwerij en het bier namelijk in brailleschrift.