Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oldskool brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oldskool brewery

Oldskool brewery is gevestigd in Eindhoven in Nederland. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Oldskool Brewery
Oldskool Brewery
oldskool mosaïc hopfen weisse logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Oldskool brewery


Voeg nu een bier toe van Oldskool brewery!
 • Hopplukker IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Hopplukker IPA is ongefilterd en ongepasteuriseerd en daarnaast is er gebruikgemaakt van een flink hoppige Cascade geur. Voor de ingrediënten is gebruikgemaakt van: water, gerstemout, cluster- en cascadehop en gist.

 • Oldskool Mosaïc Hopfen Weisse - Weizen - 8,2%

  Het bier ruikt fruitig naar tropisch fruit. Qua geur is het bier vooral hoppig. Het speciaalbier heeft een zoete smaak met een bitter eind. Een fris bier met een volle body waarmee je zeker de zomer mee door kan. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Een nieuwe brouwerij op de Nederlandse markt is Oldkool Brewery met brouwer en eigenaar Dennis Kort. Een bekende in de brouwerijwereld Hij was namelijk accountmanager bij het failliete Sint Christoffel Bier. Dennis zijn droom is al heel lang een eigen brouwerij! Hij wordt momenteel door zijn vriendin en vrienden bijgestaan om deze droom te verwezenlijken en de aanloop ziet er alvast fantastisch uit. Zijn eerste bier Hopplukker IPA was binnen een paar dagen volledig uitverkocht. Na vele kleine brouwsels thuis die moesten leiden tot perfectie wordt zijn bier in grotere volumes gebrouwen bij Brouwerij Rodenburg

Huisstijl en biernamen

"In de huisstijl heb ik gekozen voor een asymmetrisch ontwerp. Er zijn al 150 brouwerijen met een horizontale/verticale uitstraling, dat vond ik gewoon saai worden. De namen van mijn bieren zijn gelinkt aan oude beroepen van vroeger zoals Hopplukker en Havenaer die uiteraard weer gelinkt kunnen worden aan de naam van mijn brouwerij Oldskool.

De Toekomst
"Thuis in de 20 liter ketel"¦ haha nee bij Brouwerij Rodenburg, Bronckhorst, dit is de locatie voor de IPA. Ik ben nu in gesprek met een andere Nederlandse brouwerij om een tweede type bier te laten maken. De batches bedragen nu 500/1000 liter per stuk, wat snel naar 2000 (of nog groter?) liter per batch moet gaan. De bieren worden in ieder geval alleen verkocht aan ondernemers die begrijpen wat ik wil bereiken en er samen met onze passie voor bier voor gaan om speciaalbier op een hoger niveau te krijgen.", aldus Dennis Kort.

Motto

OLDSKOOL is een huurbrouwerij en dat zullen ze ook blijven geven zij aan. Ze zijn altijd op zoek naar de beste professionele brouwers in Nederland. Het motto is: "Speciaal bier is goed, maar specialer bier is beter."

Oldskool brewery in het nieuws

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Willem Janshen (gast) op 08-12-2013 om 11:21:06

Hallo, ook mijn brouwerijtje, micro-brouwerij, is in Eindhoven gevestigd aan de Hastelweg. Sinds 2011 brouw ik dar op kleine schaal, batches van 20 liter met veel plezier opeen pure ambachtelijke manier. Mijn assortiment bestaat uit 8 soorten die ik vast in mijn assortiment hou en 6 seizoens bieren voor de zomer, herfst, lente of winter. ik ben niet commercieel maar drink het bier met vrienden en bekenden die er steeds weer van genieten om een echt en puur biertje te drinken. www.schuurke.eu

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!