Oldskool brewery

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Cavallilaan 189
Postcode
5654 BD
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Oldskool brewery

Oldskool brewery in het nieuws

PINT Bokbierfestival: Prijswinnaars

Achtergrond informatie

Een nieuwe brouwerij op de Nederlandse markt is Oldkool Brewery met brouwer en eigenaar Dennis Kort. Een bekende in de brouwerijwereld Hij was namelijk accountmanager bij het failliete Sint Christoffel Bier. Dennis zijn droom is al heel lang een eigen brouwerij! Hij wordt momenteel door zijn vriendin en vrienden bijgestaan om deze droom te verwezenlijken en de aanloop ziet er alvast fantastisch uit. Zijn eerste bier Hopplukker IPA was binnen een paar dagen volledig uitverkocht. Na vele kleine brouwsels thuis die moesten leiden tot perfectie wordt zijn bier in grotere volumes gebrouwen bij Brouwerij Rodenburg

Huisstijl en biernamen

"In de huisstijl heb ik gekozen voor een asymmetrisch ontwerp. Er zijn al 150 brouwerijen met een horizontale/verticale uitstraling, dat vond ik gewoon saai worden. De namen van mijn bieren zijn gelinkt aan oude beroepen van vroeger zoals Hopplukker en Havenaer die uiteraard weer gelinkt kunnen worden aan de naam van mijn brouwerij Oldskool.

De Toekomst
"Thuis in de 20 liter ketel"¦ haha nee bij Brouwerij Rodenburg, Bronckhorst, dit is de locatie voor de IPA. Ik ben nu in gesprek met een andere Nederlandse brouwerij om een tweede type bier te laten maken. De batches bedragen nu 500/1000 liter per stuk, wat snel naar 2000 (of nog groter?) liter per batch moet gaan. De bieren worden in ieder geval alleen verkocht aan ondernemers die begrijpen wat ik wil bereiken en er samen met onze passie voor bier voor gaan om speciaalbier op een hoger niveau te krijgen.", aldus Dennis Kort.

Motto

OLDSKOOL is een huurbrouwerij en dat zullen ze ook blijven geven zij aan. Ze zijn altijd op zoek naar de beste professionele brouwers in Nederland. Het motto is: "Speciaal bier is goed, maar specialer bier is beter."

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Willem Janshen (gast) op 08-12-2013 om 11:21:06

Hallo, ook mijn brouwerijtje, micro-brouwerij, is in Eindhoven gevestigd aan de Hastelweg.
Sinds 2011 brouw ik dar op kleine schaal, batches van 20 liter met veel plezier opeen pure ambachtelijke manier.
Mijn assortiment bestaat uit 8 soorten die ik vast in mijn assortiment hou en 6 seizoens bieren voor de zomer, herfst, lente of winter.
ik ben niet commercieel maar drink het bier met vrienden en bekenden die er steeds weer van genieten om een echt en puur biertje te drinken.

www.schuurke.eu