Butcher's tears brewery

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Karperweg 45
Postcode
1075 LB
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2012
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Butcher's tears brewery

Butcher's tears brewery in het nieuws

Vers Amsterdams tapbier voor thuis

Achtergrond informatie

Onze hoofdstad krijgt er een brouwerij bij: Butcher’s Tears met het Proeflokaal op de Karperweg in Amsterdam Zuid. De initiatiefnemers Herbert Nelissen en de Zweden Arkan en Felicia. Green Cap, hun eerste bier, is gebrouwen met behulp van de brouw faciliteiten van Brouwerij Gulden Spoor uit het Belgische Gullegem. 

Het initiatief van de brouwerij dateert al uit 2012. In dat jaar werd al gestart door de twee zweden met het brouwen van de eigen bieren omdat ze ontevreden waren over de kwaliteit van de Zweedse bieren. Arkan volgde vervolgens in Zweden een opleiding tot bierbrouwer en deed ervaring op bij diverse bierbrouwers in Engeland. Aangezien ze in Amsterdam wonen was het toch een logische stap om hier het bierimperium op te gaan bouwen. 

Proeflokaal

In het najaar van 2013 heeft Butcher's Tears haar eigen brouwerij en proeflokaal geopend.
Het doel van Butcher's Tears is de biercultuur te verrijken. Hun bieren hebben namen als Green Cap (het eerste biertje van Butcher's Tears), Raggle Taggle, Misery King, Lipreader 2012 en Witchfinder.

Naast de eigen bieren zal er ook Nederlandse cider, wijn, speciale buitenlandse bieren en een speciale koffie te krijgen zijn. Soms met lekkere hapjes.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.