Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Butcher's tears brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Butcher's tears brewery

Butcher's tears brewery is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Butchers tears header image
Butchers tears logo
Butcher' Tears Lipreader - Sterk bier voor donkere seizoenen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Butcher's tears brewery

Butcher's tears brewery heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Butcher's tears brewery!
 • Butcher' Tears Lipreader - Bock - 7%

  Butcher' Tears Lipreader is een sterk bier voor de donkere seizoenen. Door het gebruik van caramel mout ontstaat een vol, complex en donker bockbier met een zoete smaak.

  Achtergrond informatie

  Onze hoofdstad krijgt er een brouwerij bij: Butcher’s Tears met het Proeflokaal op de Karperweg in Amsterdam Zuid. De initiatiefnemers Herbert Nelissen en de Zweden Arkan en Felicia. Green Cap, hun eerste bier, is gebrouwen met behulp van de brouw faciliteiten van Brouwerij Gulden Spoor uit het Belgische Gullegem. 

  Het initiatief van de brouwerij dateert al uit 2012. In dat jaar werd al gestart door de twee zweden met het brouwen van de eigen bieren omdat ze ontevreden waren over de kwaliteit van de Zweedse bieren. Arkan volgde vervolgens in Zweden een opleiding tot bierbrouwer en deed ervaring op bij diverse bierbrouwers in Engeland. Aangezien ze in Amsterdam wonen was het toch een logische stap om hier het bierimperium op te gaan bouwen. 

  Lees ook

  Proeflokaal

  In het najaar van 2013 heeft Butcher's Tears haar eigen brouwerij en proeflokaal geopend.
  Het doel van Butcher's Tears is de biercultuur te verrijken. Hun bieren hebben namen als Green Cap (het eerste biertje van Butcher's Tears), Raggle Taggle, Misery King, Lipreader 2012 en Witchfinder.

  Naast de eigen bieren zal er ook Nederlandse cider, wijn, speciale buitenlandse bieren en een speciale koffie te krijgen zijn. Soms met lekkere hapjes.

  Butcher's tears brewery in het nieuws