Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vers Amsterdams tapbier voor thuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vers Amsterdams tapbier voor thuis

20 april 2017 om 12:18

Bottel laat bierliefhebbers ook thuis genieten van vers getapt bier.

Een vers getapt glas bier is smaakvoller, frisser en sprankelender en waarom zou je dat alleen in het café kunnen krijgen?

Bottel bieren
Brouwerij De Prael
oude oedipus logo

De markt voor speciaalbieren is aan een ware opmars bezig. Het assortiment in het café en op het bierschap is flink gegroeid en overal openen craft bierbrouwerijen hun deuren. Ook gastronomisch wordt speciaalbier ontdekt in bier- en spijscombinaties.

Cor en Dennis van Bottel De initiatiefnemers van Bottel, Dennis Stevens en Cor Honkoop, werkten jarenlang voor Heineken en stonden aan de wieg van verschillende productinnovaties. Dennis Stevens: “Ik wil steeds iets nieuws proberen, nieuwe concepten bedenken en vroeg me af hoe ik ook thuis van een vers getapt biertje kon genieten.”

Amsterdamse brouwerijen

Cor Honkoop vult aan: “Ik heb jaren in het buitenland gewoond en kennis gemaakt met verschillende bierculturen. Bij terugkomst in Nederland was ik verrast door de opkomst van ambachtelijke speciaalbieren.” De twee bierliefhebbers bundelden hun kennis en dat resulteerde in Bottel, waarin inmiddels 8 Amsterdamse brouwerijen verenigd zijn.

Lees ook

Bij Bottel kun je op het moment bier bestellen van de brouwerijen Frankendael, De 7 Deugden, Walhalla, Butcher's Tears, Oedipus, De Prael, Pontus Brewing en Two Chefs Brewing.

Vers Amsterdams speciaalbier

Bottel tapt vers Amsterdams speciaalbier in karakteristieke flessen, zogenaamde Bottels. Deze Bottels worden vervolgens zo snel mogelijk naar de consument thuis gebracht. Het bier wordt gekoeld en gecontroleerd en niet onnodig bloot gesteld aan lucht, licht en temperatuurschommelingen.

Bottels van Bottel met Amsterdams bier Zo blijft de kwaliteit optimaal zodat de bierliefhebber thuis kan genieten van lekker, vers bier. Een Bottel bevat ongeveer 1 liter, dat zijn 4 glazen vers tapbier. Het advies is om Bottel na aankoop binnen vier weken op te drinken, dan is het bier op zijn allerlekkerst.

Stevens: “Vers bier smaakt veel frisser en sprankelender dan bier dat al maanden op het schap staat. Het hop en de andere ingrediënten komen nog volledig tot hun recht. Onze passie voor bier delen we met bierbrouwers en -liefhebbers in onze community.”

Bottel is verkrijgbaar via de website www.bottel.beer. Ook reist Bottel met een mobiele tap langs winkels van Marqt, Spar en de Zuidermarkt waar consumenten ‘live’ getapte Bottels kunnen kopen.

Cookie instellingen