Twentse Bierbrouwerij

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Tuindorpstraat 61
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (11 jaar actief)
Opgericht in
2008
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Twentse Bierbrouwerij

Twentse Bierbrouwerij in het nieuws

Twents Speciaalbier Festival op nieuwe locatie

Twentse Bierbrouwerij lanceert nieuw blond bier

Twentse Bierbrouwerij brouwt STORK Jubileumbier

Achtergrond informatie

Hazemeyerfabriek

Op 4 oktober 2008 is in Hengelo de Twentse Bierbrouwerij in de voormalige Hazemeyerfabriek geopend. In hetzelfde pand is een eigen proeflokaal en club restaurant gevestigd. In maart 2009 is men begonnen met het eerste brouwsel, dat in april 2009 gepresenteerd werd en gedronken kon worden. Er wordt gebrouwen met tarwe, haver en gerst van Twentse bodem.
De brouwerij werkt met een 5 hl brouwinstallatie uit Oostenrijk. (Er is sprake dat men ook bier door een Belgische Brouwerij St. Jozef te Opitter laat brouwen)
De eerste producten die worden gebrouwen zijn Twents Pils en Twents Wit. Daarna zal de brouwerij verder gaan met innoveren met bier, zo laat het weten.
Naast het kunnen proeven van de bieren in de brouwerij, komen de smaken ook terug in het eten. In het Hengeler club restaurant wordt gekookt met bier zodat het nieuwe product door sommige gerechten is verwerkt.

Hengeler Horecagroep

De Hengeler Horecagroep in Hengelo heeft in 2008 de Twentse Bierbrouwerij overgenomen van drankenhandel Brunger uit Enschede. Met de overname komt er volgens de nieuwe eigenaar weer een echte brouwerij in Hengelo.

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

Er zit een restaurant en proeflokaal bij de brouwerij. Grillmasters Frank en Erik barbecuen en bereiden de mooiste gerechten. Zij wonnen het tv-programma Grillmasters en BBQ-en regelmatig met hun Smokin' Beerbarrels.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.