Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Seagull Brewing | Brouwerij in Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Seagull Brewing

Seagull Brewing is een bierbrouwerij uit Utrecht (Nederland) die is opgericht in 2022. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Seagull Brewing
Seagull Brewing Logo
Kaartkijker

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Seagull Brewing

Seagull Brewing heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Seagull Brewing!
 • Kaartkijker - Ale - 7%

  Ontdek Kaartkijker, de mysterieuze meeuw die de kunst van het kaartspel beheerst. In een levendig cafe doordrenkt met de zoete geur van mout en gezelligheid fladdert Kaartkijker behendig tussen de spelers door. Ze betovert je met haar amberbruine ogen en listige streken. Laat Kaartkijker je begeleiden op een intrigerende reis vol mysterie en geniet van haar betovering. Deze Scotch Ale biedt een rijk karakter en een subtiele zoetheid.

 • Grote Burgemeester - Tripel - 8,4%

  Grote Burgemeester is een bier van statuur. Een waar je niet omheen kan. Met zijn zoete body en kruidige aroma slaat hij zijn vleugels uit en voert hij je mee naar grote hoogtes.  

 • Visdief - Wit - 6,1%

  Visdief voert je mee naar de verleiding van de stad. De klok slaat 3 uur en er is markt op een pleintje waar Visdief snel heen en weer vliegt. Sinaasappels rollen over de grond en er hangt een kruidige geur van rozemarijn en korianderzaad. De visboer heeft zijn vis mooi uitgestald. Maar kijk uit straks staat hij met lege handen.  

  Achtergrond informatie

  Seagull Brewing is een biermerk ontstaan uit onze diepgewortelde passie voor smaken en geuren. Het verhaal begint met Simon en Job, twee broers die zijn opgegroeid met een nieuwsgierigheid naar alles wat met bier te maken heeft. Van jongs af aan was Simon gefascineerd door de diverse aroma’s en smaken die in bier te vinden zijn. Deze fascinatie leidde ertoe dat Simon zelf begon te experimenteren met brouwen, en dit deed hij in niets minder dan de gezamenlijke ruimte van ons huis, de zolder, waar Job ook sliep. Zo kwam Job onvermijdelijk in aanraking met de wereld van bier.

  Het idee voor Seagull Brewing ontstond vanuit een speelse woordspeling. De achternaam van Job en Simon, “Mewe,” lijkt op het woord “meeuw,” wat vertaald werd naar het Engelse woord “Seagull.” En zo ontstond de naam die hun biermerk zou vertegenwoordigen.

  Lees ook

  Wat Seagull Brewing uniek maakt, gaat verder dan alleen de naam. Het zijn hun prachtige etiketten op de blikken die meteen in het oog springen. Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk; het draait allemaal om het creëren van toegankelijke bieren die bij uitstek geschikt zijn om te combineren met lekker eten. Ze willen dat hun bieren geliefd zijn bij iedereen, ongeacht de bierervaring. Wat onze bieretiketten betreft, is creativiteit duidelijk een belangrijk aspect. Hier prijken fictieve meeuwensoorten, uitgebeeld in menselijke situaties, wat een glimlach op ieders gezicht tovert. Het weerspiegelt de speelse en luchtige sfeer die we bij Seagull Brewing proberen te creëren.

  In het hart van Seagull Brewing liggen enkele kernwaarden die de basis vormen voor hun succes. Ambachtelijke productie en creatieve expressie zijn essentieel voor hun proces. Simon en Job willen ervoor zorgen dat elk blikje bier van hoge kwaliteit is, zowel qua inhoud als qua uitstraling. "Ons doel is om mensen te laten genieten van elk moment met onze bieren".

  Het brouwproces bij Seagull Brewing is traditioneel en handmatig, met minimale tussenkomst van fabrieksmatig werk. Het experimenteren met nieuwe ingrediënten is een vast onderdeel van het avontuur, waarbij ze altijd streven naar verrassende smaakcombinaties. De focus ligt voornamelijk op toegankelijke bierstijlen die een breed publiek aanspreken. Denk aan een verfijnde tripel, een verfrissend witbier of een rijke amber. Maar het trotse vlaggenschip van Seagull Brewing is “Grote Burgemeester”, een unieke en prachtige kruidige tripel die kenmerkend is voor de brouwerij. Natuurlijk kwamen er ook uitdagingen op Simon en Job hun pad. "Soms waren we te enthousiast in onze experimenten, wat resulteerde in bieren met overheersende kruiden die niet bij iedereen in de smaak vielen. Maar dat heeft ons alleen maar geholpen om te groeien en te leren als brouwers".

  Cookie instellingen