Averbode Abdij Bier

Averbode Abdij Bier

Averbode Abdij Bier etiket
Brouwerij Bierbrouwerij Huyghe
Land België
Gebrouwen sinds Onbekend
Soort Blond bier
Alcohol 7,5%
Gisting Bovengisting
Kleur blond
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website Onbekend

Smaak & beschrijving

Averbode Abdij Bier is een blond abdijbier die gedry-hopped is en met nagisting op fles. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7.5%. Met geurige aroma's van bloemen, groene appels, zoetigheid en hop. Door de vier soorten hop komt er een hoppige smaak naar voren. Het palet is volmondig, moutzoetig en met een aangenaam hopkarakter.

Het Averbode abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis van het abdij. Tussen de 14e en 20e eeuw werden er al brouwactiviteiten uitgevoerd in het abdij. De gekozen brouwerij, Brouwerij Huyghe, heeft ook een zeer rijk verleden. Vandaar dat zij samen een goede samenwerking vormen. Ook staat respect voor het milieu en de maatschappij centraal in de brouwerij.

Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Weizen 0.0%

Guy prestenteert Grolsch Weizen 0.0%
In deze bierreclame vertelt Grolsch brouwer Guy over de alcoholvrije Grolsch Weizen 0.0%. Grolsch heeft getracht om de volle Weizensmaak te behouden, maar dan zonder alcohol.

Meer reclames van Grolsch Weizen 0.0%

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!