Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Averbode | Belgisch Abdij Bier | Brouwerij Huyghe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Averbode Abdij Bier

Averbode Abdij Bier is een Blond met 7,5% alcohol. Averbode Abdij Bier wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Huyghe in Melle.

Averbode Abdij Bier
Averbode Abdij Bier etiket

Eigenschappen

Averbode Abdij Bier is een abdij/Blond bier en heeft een alcohol percentage van 7.5% bevat. Averbode Abdij Bier word gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

Smaak & Omschrijving

Averbode Abdij Bier is een blond abdijbier die gedry-hopped is en met nagisting op fles. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7.5%. Met geurige aroma's van bloemen, groene appels, zoetigheid en hop. Door de vier soorten hop komt er een hoppige smaak naar voren. Het palet is volmondig, moutzoetig en met een aangenaam hopkarakter.

Het Averbode abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis van het abdij. Tussen de 14e en 20e eeuw werden er al brouwactiviteiten uitgevoerd in het abdij. De gekozen brouwerij, Brouwerij Huyghe, heeft ook een zeer rijk verleden. Vandaar dat zij samen een goede samenwerking vormen. Ook staat respect voor het milieu en de maatschappij centraal in de brouwerij.

Zo is Brouwerij Huyghe de enige in België die met het Mongozo bier een bier aanbiedt dat zowel het fairtrade-, glutenvrij als biologisch label kreeg. Verder wordt actief geïnvesteerd in een kleinere ecologische voetafdruk en sociale tewerkstelling.

Reviews

Nog geen reviews voor Averbode Abdij Bier.
Wat vind jij van dit bier?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties