Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

California Gold - fris fruitig bier met 5,5% alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

California Gold

California Gold is een Lager met 5,5% alcohol. California Gold wordt gebrouwen door Crooked Spider in Wassenaar.

California Gold

Eigenschappen

California Gold bier is fris fruitig bier uit Amerika die wordt gebrouwen door Crooked Spider. Met zijn frisse citrusaroma een dorstlesser van jewelste.

Smaak & Omschrijving

California Gold is een goed gehopt, goudkleurig bier op Amerikaanse leest geschoeid. Met zijn frisse citrusaroma een dorstlesser van jewelste.

In 1848 brak de Californische goudkoorts uit. Maar het kon niet uitblijven of de zonverbrande schatzoekers dorstten op de duur naar dat andere goud. Inmiddels vloeit het gerstenat in de Golden State uit meer brouwerijen dan waar ook in de VS.

Toen de Duitse Pilsner-brouwers voor het eerst richting Californië vertrokken om daar Pils te brouwen, kwamen ze er achter dat het daar veel te warm is voor ondergisters. Uiteindelijk vonden ze een gist die op hogere temperaturen de smaak geeft die je van ondergisters mag verwachten. Deze giststam wordt nu ook gebruikt! Maar dan in Wassenaar. Op deze manier maken we een pils-achtig bier, maar dan met veel meer smaak vanwege de hogere temperaturen. De bloemige fruitigheid van Amerikaanse hoppen maken je gegarandeerd koortsig naar meer!  

Reviews

Nog geen reviews voor California Gold. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties