Delfts Scheepsbier

Delfts Scheepsbier

Delfts Scheepsbier
Brouwerij Bierhistorie Delft
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2017
Soort Ale
Alcohol 3,6%
Gisting Bovengisting
Kleur bruin
Drink temperatuur 8-10 ┬░Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website bierhistoriedelft.nl/...

Smaak & beschrijving

Het Delftse Scheepbier is een donker Ale bier dat wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Bierhistorie Delft. In het brouwproces wordt minder mout gebruikt dan normaal, maar meer hop (aromahop). Dit zorgt voor de conservering (houdbaarheid) van het bier. Het bier heeft veel smaak en bevat een alcoholpercentage van 3,6%.

Het Delfts Scheepsbier historisch bier. 

Op 27 mei 1782 werd er de opdracht gegeven om een linieschip van 50 stukken te bouwen met de naam Delft naar het ontwerp van de Rotterdamse scheepsbouwer Pieter van Zwijndregt. Naar hetzelfde ontwerp werd tegelijkertijd op de Admiraliteitswerf te Rotterdam het zusterschip "Brakel" gebouwd. 

Op 16 mei 1783 werd 's-Lands Schip van Oorlog 'Delft' in Delfshaven te water gelaten. In de veertien jaren van haar bestaan werd dit linieschip vele malen ingezet om grote konvooien particuliere handelsschepen en de koopvaardijschepen van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC) in de Europese wateren te escorteren en te beschermen.

In juni van 1787 vertrok de 'Delft' voor een oefentocht van tien maanden op de Noordzee, het Kattegat en Het Kanaal. Onder het commando van Jan Schreuder Haringman werd een begin gemaakt met diverse zeilexercities. Hierbij werd al gauw duidelijk dat de 'Delft' een verbazingwekkend snel schip was. Handelsschepen van de VOC en de WIC, die beladen met kostbare lading terugkeerden van verre handelsreizen, werden in de Europese wateren begeleid en beschermd door de 'Delft'.

Scheepsbier was bier, dat vroeger meegenomen werd op schepen voor de bemanning om te drinken. Het werd gebrouwen in steden waar veel scheepvaart was, dus ook in VOC stad Delft. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Jupiler Pils

Rode Duivels
Sponsor Jupiler zit al helemaal in de WK-sfeer en lanceert een commercial met de Rode Duivels in de hoofdrol.

Meer reclames van Jupiler Pils

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!