Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Delfts Scheepsbier | Bierhistorie Delft | Historisch bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Delfts Scheepsbier

Delfts Scheepsbier is een Ale met 3,6% alcohol. Delfts Scheepsbier wordt gebrouwen door Bierhistorie Delft in Delft.

Delfts Scheepsbier
Delfts Scheepsbier

Eigenschappen

Delfts Scheepbier wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Bierhistorie Delft. Het Ale bier met een alcoholpercentage van 3,6% heeft een historisch verleden.

Smaak & Omschrijving

Het Delftse Scheepbier is een donker Ale bier dat wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Bierhistorie Delft. In het brouwproces wordt minder mout gebruikt dan normaal, maar meer hop (aromahop). Dit zorgt voor de conservering (houdbaarheid) van het bier. Het bier heeft veel smaak en bevat een alcoholpercentage van 3,6%.

Het Delfts Scheepsbier historisch bier. 

Op 27 mei 1782 werd er de opdracht gegeven om een linieschip van 50 stukken te bouwen met de naam Delft naar het ontwerp van de Rotterdamse scheepsbouwer Pieter van Zwijndregt. Naar hetzelfde ontwerp werd tegelijkertijd op de Admiraliteitswerf te Rotterdam het zusterschip "Brakel" gebouwd. 

Op 16 mei 1783 werd 's-Lands Schip van Oorlog 'Delft' in Delfshaven te water gelaten. In de veertien jaren van haar bestaan werd dit linieschip vele malen ingezet om grote konvooien particuliere handelsschepen en de koopvaardijschepen van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC) in de Europese wateren te escorteren en te beschermen.

In juni van 1787 vertrok de 'Delft' voor een oefentocht van tien maanden op de Noordzee, het Kattegat en Het Kanaal. Onder het commando van Jan Schreuder Haringman werd een begin gemaakt met diverse zeilexercities. Hierbij werd al gauw duidelijk dat de 'Delft' een verbazingwekkend snel schip was. Handelsschepen van de VOC en de WIC, die beladen met kostbare lading terugkeerden van verre handelsreizen, werden in de Europese wateren begeleid en beschermd door de 'Delft'.

Scheepsbier was bier, dat vroeger meegenomen werd op schepen voor de bemanning om te drinken. Het werd gebrouwen in steden waar veel scheepvaart was, dus ook in VOC stad Delft. 

Het laatste nieuws van Delfts Scheepsbier

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor Delfts Scheepsbier. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties