Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winnaar BAV Bieretikettenwedstrijd: De Blauwe Tram

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winnaar BAV Bieretikettenwedstrijd: Blauwe Tram

18 september 2018 om 13:45

De Blauwe Tram van Brouwerij Klein Duimpje heeft de BAV- bieretikettenwedstrijd gewonnen. De Blauwe Tram was het mooiste/beste etiket van 2018 volgens de jury.

Blauwe Tram Tripel uitgeschonken
Lindeboom bierbrouwerij
Brouwerij Hoop logo oud

105 bieretiketten

De Bier- en Verzamelaarsvereniging (BAV) bieretikettenwedstrijd wordt elk jaar gehouden. Dit jaar deden er 105 bieretiketten mee. De voorronde was tijdens de 69ste Bier- en verzameldag in Wilnis. Daar kwam Top 10 uit en deze gingen door naar de finale in Oss.

Een deskundige jury bestaande uit Jaap Hulshof Grolsch - PR man, Rick Kempen Bierdeskundige , Amanda Meijer Biermagazine BIER en Ton van Oorschot, Bieretikettenverzamelaar vormde de jury. Voor de opening van de 70ste Bier en Verzameldag in Oss van BAV kwam juryvoorzitter Jaap Hulshof met het verlossende uitslag.

Lees ook

Winnaar: De Blauwe Tram 

Het etiket van De Blauwe Tram van Brouwerij Klein Duimpje was het mooiste/beste etiket van 2018, omdat het een compleet etiket is met alle informatie erop. Gedeelde 2e plaats was er voor Scheepsbier van Bierhistorie Delft en het Herfstbock bier van de Lindeboom Brouwerij. Vorig jaar werd het etiket van Hoop bier verkozen tot het mooiste etiket 2017.

De Blauwe Tram van Klein Duimpje

Opvallend was het feit dat vijf van de elf finale-etiketten niet voldeden aan de wettelijke eisen die er gesteld worden aan etiketten. Zo ontbreekt vaak het woord bier en staan de allergieën niet duidelijk genoeg benoemd. Bij één van de etiketten miste zelfs de inhoudsmaat. Een aandachtspunt dus voor brouwers.

Cookie instellingen