Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Straffe Hendrik | een hoog alcoholgehalte

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Straffe Hendrik

Straffe Hendrik is een krachtig bier met rijke toetsen van mout en hop. Het bier bevat een hoog alcoholgehalte en is rijk en volmondig qua smaak.

Straffe Hendrik logo
Straffe-Hendrik-Xmas-Blend-fles-en-glas
Straffe Hendrik Xmas Blend fles en glas

Achtergrond Informatie

Straffe Hendrik bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij de Halve Maan in Brugge. Er zijn op dit moment 5 biermerken van Straffe Hendrik bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Straffe Hendrik is een krachtig bier met rijke toetsen van mout en hop.

De familie Straffe Hendrik omvat een blonde tripel, een bruine quadrupel en de tijdelijk verkrijgbare Heritage en Wild. Allen hebben een hoog alcoholgehalte en zijn rijk en volmondig qua smaak.

Ze zijn stevig gehopt en gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale moutsoorten van de beste kwaliteit en kennen een aantrekkelijke smaak evolutie over meerdere jaren.

Alle Straffe Hendrik merken

 • Straffe Hendrik Heritage - Quadrupel - 11%

  De Straffe Hendrik Heritage is een Quadruppel bier met een bijzondere smaak. Door de bordeauxvaten waarop het bier een jaar heeft gerijpt heeft het een wijnachtige smaak. Dit bier van de Halve Maan heeft tonen van zoete azijn, rode druiven, rozijnen en een houtachtige ondertoon. Het schuim is vol en romig en zakt langzaam in elkaar.

 • Straffe Hendrik Quadrupel - Quadrupel - 11%

  Hoge en straffe smaak met een zuivere droogheid en toetsen van fruit.  Het bier zal over meerdere jaren een smaakrevolutie kennen.

 • Straffe Hendrik Tripel - Tripel - 9%

  Straffe Hendrik Tripel heeft een frisse en bittere smaak.

 • Straffe Hendrik Xmas Blend - Quadrupel - 11%

  Straffe Hendrik Xmas Blend is een bier met rijke toetsen van de speciale mouten die worden gebruikt voor het Quadrupel bier. De combinatie van de smaak van houtgelagerd bier samen met jong quadrupel bier zorgt voor een unieke en krachtige blend. 

 • Straffe Non - India Pale Ale - 6,5%

  Straffe Non is een India Pale Ale (IPA) met een heerlijk bitter, fruitige en licht-kruidige smaak. Past uitermate goed bij pittig eten zoals chinees of een heerlijk scherp blauwschimmel kaasje.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Straffe Hendrik

 • Er stroomt bier onder Brugge!

  Brouwerij De Halve Maan gaat een 3 kilometer lange, ondergrondse bierleiding aanleggen in Brugge. De bierleiding moet vrachtwagens vol bier overbodig maken die nu steeds door het historische centrum rijden.

  29 sep 2014 bij Nieuws

 • Brouwerij Halve Maan onthult nieuw bier: Straffe Hendrik Wild

  De afgelopen weken was de Brugse brouwer de Halve Maan in het geheim bezig met de productie van een nieuwe variant van de Straffe Hendrik. De brouwer heeft nu eindelijk de naam vrijgegeven: Straffe Hendrik Wild.

  17 feb 2014 bij Nieuws

 • Bieren uit West-Vlaanderen pakken awards in Australië

  Het bier de 'Straffe Hendrik Quadrupel' van brouwerij De Halve Maan in Brugge heeft op het Australian International Beer Awards een gouden medaille gewonnen. Het won de prijs voor beste, donkere, zware bier. 

  23 mei 2012 bij Nieuws

 • Zie alle Straffe Hendrik nieuwsberichten.

  Cookie instellingen