Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

7de editie Nijmeegse bierfeesten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • 7de editie nijmeegse bierfeesten

7de editie Nijmeegse bierfeesten

23 mei 2016 door Speciaalbiertjesblog

15 mei was het zover, de zevende editie van de Nijmeegse bierfeesten! Ikzelf was er nog nooit geweest maar eens moest de eerste keer zijn. Voorgaande jaren werd dit festival altijd maar één dag gehouden op het koningsplein. 

7de editie Nijmeegse bierfeesten

Nu voor het eerste twee dagen in de meest mooie plek van Nijmegen, het valkhofpark.

De sfeer zat er al goed in toen ik net voor half 4 aan kwam lopen. Het was behoorlijk druk ondanks dat het weer, vergeleken met de afgelopen dagen, niet echt lekker was. Dit resulteerde erin dat het bij de kassa’s erg druk was. Een 20 minuten in de rij ongeveer en we hadden het festivalglas, de munten en de folder. (er is meteen wat aan de feedback gedaan, de volgende dag waren er meer kassa’s!)

Het Valkhofpark

Het park was mooi en knus ingericht. Overal kleine, wat kneuterige kraampjes met daarin de brouwerij naar keuze. Ook waren er wat eettentjes aanwezig zoals bijvoorbeeld de BBQ brandtweerwagen (broodje pulled pork, aanrader! gegeten op oersoep festival vorig jaar!) en friettentjes. Ook was er een podium met een bandje en een halve auto met daarin een dj.

Het mooiste aan het Valkhofpark vind ik nog dat je even uit de drukte kon ontsnappen om op het uitkijkpunt naar de bruggen, de waal en de omgeving te kijken.

             

De te drinken bieren 

Van te voren wist ik al welke bieren ik wilde, de lijst was namelijk ook op internet gepubliceerd. Dus natuurlijk had ik een selectie gemaakt. Ik ging voor:

- De ‘Gaia’ van Oedipus (deze heb ik niet gevonden, was Oedipus er überhaupt?)
- De ‘caution kiwi crossing’ van het Uiltje (was helaas toch niet mee naar het festival)
- De ‘bloesem blond’ van Gebrouwen door vrouwen
- De ‘tierlantijn’ van brouwerij Het roze varken (mijn vriend dronk hem, het was niet mijn ding kort     gezegd).
- En de ‘grand cru’ van brouwerij De hemel.

Op naar de stand van gebrouwen door vrouwen! Van deze dames (jaja ik hou er gewoon van dat er ook vrouwen zijn die bier brouwen!) had ik al eens de tripel geproefd. Nu was het tijd voor de bloesem blond, die mij aangeraden was door een vriendin.

Bloesem blond [6,2%]: Het bier heeft een zoete en fleurige geur. Hij is bitter in smaak en licht fruitig. Ondanks dat er  vlierbloesem in zit (wat behoorlijk zoet kan zijn in drankjes) is het biertje niet te zoet. De bitterheid is een goede tegenhanger. Hij is lekker romig en drinkt goed door. Jum!

Daarna de frambozen stout van brouwerij Lux uit Eindhoven.

Frambozen stout [7,5%]: Frambozen en chocola, hemelse combi. Frambozen en koffie smaak, niet echt lekkere combi.. Deze stout had naast tonen van koffie ook echt duidelijke tonen van frambozen. Ik had zelf gedacht dat dat wel lekker zou zijn maar nee ik vind het echt niet lekker zo. Eerst de rauwe koffie smaak, en dan het zoete en tegelijkertijd zure van de framboos.. Wel knap gedaan want meestal proef je fruit helemaal niet zo duidelijk terug, deze frambozen echter wel.
Mijn vriend dronk de quadrupel van deze brouwerij en die was aan te bevelen.

Het was 16:00 geweest en dat betekende dat de nieuwe (elk jaar beperkte batch volgens mij) Grand cru van brouwerij de hemel was gelanceerd. Brouwerij de hemel bestaat trouwens volgend weekend (22 mei) 20 jaar en dat vieren ze!

Nieuw ligt grand cru [12%]: Een licht bruin gekleurde grand cru. Het bier was zoals een grand cru van mij mag smaken. Vol, zacht, romig, en zoet. Wel een vreemde bijsmaak maar die accepteren we. Ik proef karamel en in de geur een soort van hooi. Het schuim heeft echt de kenmerken van cappuccino schuim. Mooi vol en dik.

Als laatst de tripel van de Wijchense schone uit Wijchen.

Dukzat [7%]: Deze vond ik niet echt heel erg lekker. Het bier was vlak in smaak, bitter en lichtelijk fruitig.

Echter dronk ik hem wel na de grand cru dus dat kan mijn smaak wat beïnvloed hebben, al zat er wel een tijd tussen. Daarna stond ik ontzettend op knappen want voor de wc’s moest je 3 euro betalen om er de hele dag te plassen (lees, een paar uur) Dus ik hield het maar op. Snel zijn we het terrein af gegaan om ergens te eten en te plassen. Daarna voldaan naar huis! (Vandaag zijn de wc’s goedkoper, en je kan ook nu voor 1x gaan)

Beste biertje? Bloesem blond van gebrouwen door vrouwen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties