Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Doe een rondje Nederland met bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Doe een rondje nederland met bier

Doe een rondje Nederland met bier

2 april 2016 door Redactie Biernet

Nederland heeft veel brouwerijen die je kunt ontdekken. Maak dit rondje Nederland en ontdek kleinere Nederlandse brouwerijen en hun bieren.

Rondje Nederland

Speciaalbier is steeds meer in opkomst. De lijst met Nederlandse brouwerijen wordt steeds langer. Dit is wat ons betreft een prachtige ontwikkeling. Het geeft je ook een gelegenheid om een Rondje Nederland te maken waarbij je Nederlandse brouwerijen en hun bieren ontdekt.

Rondje Nederland met bier

In dit rondje Nederland bezoeken we zes Nederlandse brouwerijen en ontdekken we één geselecteerd biertje van deze brouwerij.

Rondje Nederland langs zes brouwerijen

Wil je deze trip niet fysiek maken, maar wel van de biertjes van deze zes brouwerijen genieten? Gebruik A16BIERNET voor 10% korting op je bestelling.

Utrecht: Brouwerij Maximus

Maximus Stout 6We beginnen in het midden van het land bij Brouwerij Maximus in Utrecht. Een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van het land. Ze brouwen met stoom ambachtelijke bieren op een koperen installatie. Op woensdag t/m zondag is het proeflokaal voor iedereen toegankelijk waar naast koffie, thee, wijn en fris natuurlijk de bieren van Maximus geschonken worden. 

Het bier: Maximus Stout 6

Zeer donker bier met de smaken van chocola, geroosterd brood en koffie, 6% alcohol. De bitterheid komt naast de geroosterde mout van Engelse hop, zoals het een echte stout betaamt.

Nijmegen: Oersoep Brouwerij

Oersoep Blanco witte saison

De brouwerij, opgericht in 2012, heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd in de nationale en zelfs in delen van de internationale bierwereld. Oersoep is een brouwerij die duidelijke keuzes maakt en het experiment durft op te zoeken. 

Het bier: Oersoep Blanco; Witte Saison

Dit bier is een frisse mix tussen een droge saison en een witbier. Er worden hopbloemen toegevoegd net voordat het bier op fles gaat. Hierdoor ontstaat een zachte en kruidige hopsmaak.

Breda: St. Christoffel

Christoffel Nobel XChristoffel Speciaalbieren maakt een doorstart in het bourgondische Breda. Het opvallend bittere en hoppige Christoffel Bier werd vanaf 1986 tot het faillissement in januari in Roermond gebrouwen. Vier ondernemers van de in januari 2013 failliete brouwerij Christoffel in Roermond maken vanuit Breda een doorstart met hun nieuw bedrijf. 

Het bier: Nobel X

Dit stevige, okerkleurige bier met 8,7% alcohol heeft een toegankelijke bitterheid van 40 EBU. Lichtzoete citrusaccenten met een complexe en verfijnde smaak. Bij het brouwen van NOBELx maken we gebruik van de nobele hopsoorten Tettnanger en Saaz en van Bramling Cross. Ruik en proef het kruidige en bloemige aroma van deze hopsoorten en geniet van de kleurrijke afdronk.

Kamperland: Emelisse Brouwerij

Emelisse BlondEmelisse is een bierbrouwerij, midden in een Grand Cafe Restaurant. De naam van de brouwerij is afkomstig van een door de beruchte Sint Elizabethvloed in 1532, verdwenen dorp op Noord-Beveland. De brouwerij streeft er naar smakelijke bieren te brouwen van een zeer hoge kwaliteit. 

Het bier: Emelisse Blond

Dit goudblonde bier heeft een alcoholpercentage van 6,8%.
In de smaak van Emelisse Blond is meloen en tropische fruit terug te vinden naast een bittertje en zoetje. In de afdronk gaat het zoetje volledig over in een droog bittertje.

Den Haag: Kompaan

Kompaan BondgenootInitiatiefnemers achter Kompaan Bier zijn de vrienden Jasper Langbroek (1981), Jeroen van Ditmarsch (1981) en Frans ter Steege (1981). Het eerste bier van de brouwerij werd gepresenteerd op 1 april 2012. Er werd 1.000 liter gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Het bier: BondGenoot

BondGenoot heeft twee verschillende kanten. De bloesem en het bitter, zij aan zij kolkend in de dampende brouwketel. Deze twee kanten samengevoegd maakt het bier een droog, blond bier.

Amsterdam: De Prael

De Prael IPAHet idee voor Brouwerij de Prael is medio 2000 ontstaan vanuit de GGZ BuitenAmstel te Amsterdam. Het idee omvatte een bedrijfsvorm, welke ook nog een tot de verbeelding zou spreken en tevens een persoonlijke en prettige werkplek zou garanderen voor mensen met een langdurig psychiatrische handicap. Dit vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep. De keuze kwam uit op een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij, waar kwalitatief een hoogstaand product diende te worden gebrouwen.

Het bier: De Prael IPA

De IPA van brouwerij de Prael staat bekend om zijn bitterheid en boventoon van hop. Het oorspronkelijke Brits bier is in Amerika tot een ware kunst verheven. Het bier bevat een opvallende grapefruit geur en smaak. Verder heeft het bier een alcoholpercentage van 6,5%.

Ontdek deze biertjes vanuit je luie stoel als je het rondje Nederland niet fysiek wilt maken. Gebruik A16BIERNET voor 10% korting op je bestelling, deze code is geldig tot 1 mei 2016.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties