Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Christoffel Speciaalbieren | Huurbrouwerij uit Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Christoffel Speciaalbieren

Christoffel Speciaalbieren is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 1985. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Christoffel bier header
Christoffel bier logo
Christoffel Nobel X

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Christoffel Speciaalbieren

Christoffel Speciaalbieren heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Christoffel Speciaalbieren!
 • St. Christoffel Blond - Blond - 5,4%

  Een dubbelgehopt pilsener bier met een aangename bitterheid van 45 EBU. Dit gecombineerd met een bitterfrisse, hoppige nasmaak en een alcoholpercentage van 5,4% , maakt St. Christoffel Blond tot een toegankelijk en doordrinkbaar bier. 

 • St. Christoffel W-IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Je proeft bij de W-IPA van St. Christoffel het rijpe tropische fruit, vooral de ananas en die vind je ook goed terug in het aroma. Verder smaakt het bier een beetje harsachtig, een lekkere hopbitterheid die goed in balans is met de Weizen basis. 

 • Christoffel Nobel X - Blond - 8,7%

  Christoffel Nobel X heeft lichtzoete citrusaccenten met een complexe en verfijnde smaak. De kruidige en bloemige aroma zijn terug te vinden in de smaak van het bier. Het heeft een kleurrijke afdronk.

 • Christoffel Tripel - Tripel - 8,2%

  St. Christoffel Tripel is een kruidige, frisse Tripel met 8,5% alcohol. Deze tripel heeft in de geur een toon van bloemen en onrijp fruit.

  Achtergrond informatie

  Christoffel Speciaalbieren maakt een doorstart in Breda. Het opvallend bittere en hoppige Christoffel Bier werd vanaf 1986 tot het faillissement in januari 2013 in Roermond gebrouwen.

  Lees ook

  Vier ondernemers van de in januari 2013 failliete brouwerij Christoffel in Roermond maken vanuit Breda een doorstart met de brouwerij. De bieren worden niet meer in Roermond gebrouwen, maar het Christoffel Bier wordt voortaan gebrouwen in De Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

  De brouwmeester van De Proefbrouwerij maakt gebruikt de originele recepturen van Christoffel Bier. Het assortiment is verkrijgbaar in flessen en twintig liter fusten en richt zich eerst op de horeca en drankenspeciaalzaken. Hierna ook bij de slijterijen. 

  Christoffel Speciaalbieren in het nieuws

  Cookie instellingen