Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Christoffel speciaalbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Christoffel speciaalbieren

Christoffel speciaalbieren is gevestigd in Breda in Nederland. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Christoffel bier header
St. Christoffel Blond fles van 33cl
St. Christoffel Tripel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Christoffel speciaalbieren

 • Christoffel Tripel - Tripel - 8,2%

  St. Christoffel Tripel is een kruidige, frisse Tripel met 8,5% alcohol. Deze tripel heeft in de geur een toon van bloemen en onrijp fruit.

 • St. Christoffel Blond - Blond - 5,4%

  Een dubbelgehopt pilsener bier met een aangename bitterheid van 45 EBU. Dit gecombineerd met een bitterfrisse, hoppige nasmaak en een alcoholpercentage van 5,4% , maakt St. Christoffel Blond tot een toegankelijk en doordrinkbaar bier. 

 • St. Christoffel W-IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Je proeft bij de W-IPA van St. Christoffel het rijpe tropische fruit, vooral de ananas en die vind je ook goed terug in het aroma. Verder smaakt het bier een beetje harsachtig, een lekkere hopbitterheid die goed in balans is met de Weizen basis. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Christoffel Speciaalbieren maakt een doorstart in Breda. Het opvallend bittere en hoppige Christoffel Bier werd vanaf 1986 tot het faillissement in januari in Roermond gebrouwen.

Vier ondernemers van de in januari 2013 failliete brouwerij Christoffel in Roermond maken vanuit Breda een doorstart met hun nieuw bedrijf. Daar de brouwerij in Roermond is wordt het Christoffel Bier voortaan gebrouwen in De Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

De brouwmeester van De Proefbrouwerij maakt gebruikt de originele recepturen van Christoffel Bier. Het assortiment is verkrijgbaar in flessen en twintig liter fusten en richt zich eerst op de horeca en drankenspeciaalzaken. Hierna ook bij de slijterijen. 

Later dit jaar wil Christoffel haar speciaalbieren gaan exporteren naar Amerika en Azië. "De vraag naar speciaalbieren neemt wereldwijd enorm toe en Nederland staat bekend als een kwalitatief goed speciaalbierland", verduidelijkt Chris Liebau van Christoffel.

Christoffel speciaalbieren in het nieuws

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties