Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoppa! Biercafé

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoppa! Biercafé

18 maart 2016 door Redactie Biernet

Hoppa! Biercafé, een relatief nieuw biercafé in het centrum van Amsterdam. Speciaalbier in growlers, de kopstoot opnieuw uitvinden en lekker bier proeven in een sfeervolle ruimte is een korte beschrijving van dit hippe biercafé.  

Hoppa Biercafé proosten met proefglaasjes

Hoppa! Biercafé

Het Hoppa! Biercafé zit aan de Singel 460 in Amsterdam. Het zit aan de voorkant in een prachtig monumentaal pand waar ook de Supperclub zich huisvest.

De ruimte is niet heel groot qua oppervlakte, maar doet wel ruimtelijk aan door het hoge plafond. De naam Hoppa! is ontstaan, doordat eigenaar Alexander Jaspers te pas en te onpas Hoppa! gebruikte als er iets gedaan moest worden of als er iets gelukt was. Ook noemt Alexander hop de vader van het bier, Hop Pa.

Hoppa! heeft een moderne uitstraling vergeleken met een klassiek biercafé. Moderne muurschilderingen, comfortabele zitplaatsen en een bar met minder taps dan je wellicht zou verwachten. De reden hiervoor is dat er in het monumentale pand strenge regelgeving heerst over eventuele aanpassingen.

Sfeer bij Hoppa! Biercafé 

Hoppa! Bieren

Alexander brouwt zijn eigen bieren. Hij maakt gebruik van de ketels van De Naeckte Brouwers, De Noord-Hollandse Bierrouwerij of Brouwerij De Prael.

Hoppa! HopHopHoppa! HopHop is een saison met een hit citroengras, gember en kaneel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor het restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Dit frisse kruidige biertje past dan ook perfect bij spicy streetfood.

Alexander is op het moment ook bezig met het ontwikkelen van de Hoppa! Holy Smoke IPA. Hij is nog aan het spelen met de juiste hoeveelheden ingrediënten. Wij hebben een voorproefje van Holy Smoke mogen proeven en de rokerigheid komt nog niet helemaal door, maar Alexander heeft vertrouwen dat het op korte termijn 'spot-on' is.

Kopstoten

Kopstoten bij Hoppa! BiercaféBij Hoppa! willen ze de klassieke kopstoot een twist geven. De klassieke kopstoot is een jonge jenever met een pilsje in aparte glazen. Het idee bij Hoppa! is om deze kopstoot opnieuw uit te vinden met verschillende jenevers en speciaalbier.

Wij hebben er een paar mogen proeven. De eerste 'speciale' kopstoot was een jonge Ooievaar jenever het speciaalbier Paradiso van de Cinema Brewers en de tweede was een oude jenever met Eigenwijs van Bruut.

Beide combinaties deden ons verschillen van mening. Sommigen waren erg enthousiast over de combinatie van smaken. Anderen vonden de smaak van de jenever te overheersend, waardoor de smaak van het speciaalbier niet doorkwam. Probeer het zelf zouden wij zeggen!

Growlers

Growler vullenBij Hoppa! kun je je bier bestellen in een growler. Dit is een grote, afsluitbare fles met een inhoud van twee liter. Het idee hier achter is dat als je niet al het bier op kunt, je het mee naar huis kunt nemen. De growler is dus (oneerbiedig gezegd) een soort doggybag, je betaalt €5,- borg als je de growler mee naar huis neemt.

De bierkaart bij Hoppa! bestaat uit 45 mooie, lokaal gebrouwen bieren. Voor elk wat wils lijkt ons!

Hoppa! Biercafé
Singel 460
1017AW Amsterdam
020 344 64 32
 

Hoppa Biercafé, het interieur

 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!