Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

International Beer Day 2018 | 3 augustus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

International Beer Day 2018

1 augustus 2018 door Redactie Biernet

International Beer Day 2018 staat voor de deur. Elk jaar vindt op de eerste vrijdag van augustus de 'internationale dag van het bier' plaats.

International Beer Day

International Beer Day

Deze feestdag die ieder jaar op de eerste vrijdag van augustus wordt gevierd bestaat sinds 2008. Op de dag wordt het bier wereldwijd gevierd in cafés, brouwerijen en biertuinen of op je eigen balkon. Kortom, een dag voor bierliefhebbers om de fantastische drank te vieren en een toost uit te brengen op de brouwers, obers en barmannen.

Waarom de internationale dag van het bier?

International Beer Day 2018 Er zijn drie redenen waarom deze feestdag is bedacht, namelijk: 

- Een dag om samen te komen met vrienden en te genieten van de heerlijkheid van bier! 

- Een dag om een ode te brengen aan de mensen die het bier voor ons brouwen of die het aan ons serveren. 

- Een dag om de wereld samen te brengen door de diversiteit van bieren uit verschillende landen en culturen te omarmen.

Proost op deze dag dus samen met je vrienden op de helden die het mogelijk maken dat wij zo van bier kunnen genieten. 

Lees ook

Activiteiten

Dit jaar kun je in Nederland natuurlijk op heel veel plekken aan je trekken komen om het bier te vieren. In Amsterdam begint op de NDSM Werf het ADAM's Beer Festival. Tijdens dit bierfestival zijn er meer dan 150 speciaalbieren op fles en tap te proeven. Een mooie manier dus om International Beer Day te vieren. 

ADAMs Beer Festival

Ook in Amstelveen is er 3 augustus een bierfestival te genieten! Bij ANNA organiseren de Naeckte Brouwers een zomers bierfestival: Naeckt in de Zon. Naast hun eigen bieren kun je ook bier proeven van bijvoorbeeld Spier Bier, Brouwerij de School en Urban Colors Brewery

Je kunt natuurlijk ook gewoon naar je lokale kroeg gaan en bier drinken of bij je thuis mensen uitnodigen en samen genieten van een biertje. 

Thuis tappen

Als je een thuistap hebt kun je je vrienden extra verwennen met bier vers van de tap. Voor eigenaren van de SUB thuistap is er deze week een mooie actie. Op verschillende bieren voor de SUB zit nu een mooie korting. Om helemaal in de sferen van International Beer Day te komen kun je er Torps van verschillende brouwers uit verschillende landen bestellen. 

Tegenwoordig zijn het niet alleen nog de Heineken bieren die je met de SUB thuistap kunt tappen. Er zijn ook Torps beschikbaar van bijvoorbeeld Jopen Mooie Nel, De Rumoerige Roodborst of Zatte van Brouwerij 't IJ

Vrijdag is het dus zover! We wensen alle bierliefhebbers een geweldige International Beer Day

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen