Brouwerij de School

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Koekoekslaan 14 a
Postcode
1171PJ
Actieve brouwerij
Ja (3 jaar actief)
Opgericht in
2016
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de School

Geen biermerk bekend van Brouwerij de School. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Brouwerij de School in het nieuws

Brouwerij Artemis wil uitbreiden

De finalisten van Het Knapste Etiket 2017

Achtergrond informatie

Brouwerij de School

Introductie van de twee oprichters van Brouwerij de School Bryan & Leon: "Onze vriendschap ontstond op het schoolplein zo'n twintig jaar geleden. Deze vriendschap zetten wij voort in een gedeelde liefde voor het brouwen van speciaalbieren. Wij brouwen ambachtelijke bieren in onze eigen ketels te Badhoevedorp. Toegankelijke bieren met een twist. Denk aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van onze bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Proef het zelf, Het is mooi huiswerk!"

Sinds september 2017 gaat deze brouwerij als Brouwerij de School door het leven. Daarvoor brachten Bryan en Leon bieren uit onder de naam 'De Twee Knaapjes'.

Brouwerij de Twee Knaapjes

Brouwerij de Twee KnaapjesEr waren eens twee knaapjes...

Die elkaar op 5-jarige leeftijd leerden kennen in het dorp Kudelstaart, onder de rook van Amsterdam. Ze waren onafscheidelijk; Leon en Bryan speelden samen op het schoolplein, samen naar een zeilkamp, street hockey op de straat, met de ene stel ouders naar Duinrell, met de andere stel ouders zeilen op het IJsselmeer en later jarenlang samen fanatiek ijshockey spelen bij de Amstel Tijgers in Amsterdam.

Nadat Leon op 13 jarige leeftijd naar Amsterdam verhuisde, verwaterde het contact. Het duurde 10 jaar voordat de twee elkaar weer ontmoetten. Leon werkzaam in de keuken van een café, Bryan studerend en inmiddels ook woonachtig in Amsterdam. De twee maakten er een gewoonte van om samen een biertje te drinken, waarbij het proeven van verschillende bieren een favoriete bezigheid was.

Heel wat proeverijen verder kwamen de twee op het idee om zelf bier te brouwen.Eerst thuis in de keuken, nu op grotere schaal in hun eigen brouwerij te Badhoevedorp. Mooie, eerlijke, ambachtelijke bieren met een verrassende smaak; zoals ze die zelf graag drinken.

Bieren van De School

Wat begon op het schoolplein met de twee knaapjes, wordt nu voortgezet in een paar mooie bieren, waarvan de namen herinneren aan de schooltijd: strafwerk – krijtje – juffie. 

Bieren vast in het assortiment:

Krijtje - witbier 5,8% alc
Juffie - American Pale Ale 6,7% alc
Strafwerk - Tripel 8,2% alc
Heilig boontje - Session pale ale 3,5% alc
Bokkie - bokbier 6,5% alc

Collab en One Off

Wakatu - Belgian Pale Ale 5,8% alc (collab met Zeeburg)
De Direkteur - Strong Ale 9% alc (One Off = eenmalig gebrouwen bier)

Barrel Aged programma

t' Kofschip #1 - B.A Saison 6,5% alc
t' Kofschip #2 - B.A R.I.S 10,5% alc
t' Kofschip #3 - B.A dark sour ale 6,5% alc

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.