Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de School

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de School

Brouwerij de School is een bierbrouwerij uit Badhoevedorp (Nederland) die is opgericht in 2016.

Brouwerij de School Header
Brouwerij de School logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de School

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij de School.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de School!

Achtergrond informatie

Brouwerij de School

Introductie van de twee oprichters van Brouwerij de School Bryan & Leon: "Onze vriendschap ontstond op het schoolplein zo'n twintig jaar geleden. Deze vriendschap zetten wij voort in een gedeelde liefde voor het brouwen van speciaalbieren. Wij brouwen ambachtelijke bieren in onze eigen ketels te Badhoevedorp. Toegankelijke bieren met een twist. Denk aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van onze bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Proef het zelf, Het is mooi huiswerk!"

Sinds september 2017 gaat deze brouwerij als Brouwerij de School door het leven. Daarvoor brachten Bryan en Leon bieren uit onder de naam 'De Twee Knaapjes'.

Brouwerij de Twee Knaapjes

Brouwerij de Twee Knaapjes Er waren eens twee knaapjes...

Die elkaar op 5-jarige leeftijd leerden kennen in het dorp Kudelstaart, onder de rook van Amsterdam. Ze waren onafscheidelijk; Leon en Bryan speelden samen op het schoolplein, samen naar een zeilkamp, street hockey op de straat, met de ene stel ouders naar Duinrell, met de andere stel ouders zeilen op het IJsselmeer en later jarenlang samen fanatiek ijshockey spelen bij de Amstel Tijgers in Amsterdam.

Nadat Leon op 13 jarige leeftijd naar Amsterdam verhuisde, verwaterde het contact. Het duurde 10 jaar voordat de twee elkaar weer ontmoetten. Leon werkzaam in de keuken van een café, Bryan studerend en inmiddels ook woonachtig in Amsterdam. De twee maakten er een gewoonte van om samen een biertje te drinken, waarbij het proeven van verschillende bieren een favoriete bezigheid was.

Heel wat proeverijen verder kwamen de twee op het idee om zelf bier te brouwen.Eerst thuis in de keuken, nu op grotere schaal in hun eigen brouwerij te Badhoevedorp. Mooie, eerlijke, ambachtelijke bieren met een verrassende smaak; zoals ze die zelf graag drinken.

Bieren van De School

Wat begon op het schoolplein met de twee knaapjes, wordt nu voortgezet in een paar mooie bieren, waarvan de namen herinneren aan de schooltijd: strafwerk – krijtje – juffie. 

Lees ook

Bieren vast in het assortiment:

Krijtje - witbier 5,8% alc
Juffie - American Pale Ale 6,7% alc
Strafwerk - Tripel 8,2% alc
Heilig boontje - Session pale ale 3,5% alc
Bokkie - bokbier 6,5% alc

Collab en One Off

Wakatu - Belgian Pale Ale 5,8% alc (collab met Zeeburg)
De Direkteur - Strong Ale 9% alc (One Off = eenmalig gebrouwen bier)

Barrel Aged programma

t' Kofschip #1 - B.A Saison 6,5% alc
t' Kofschip #2 - B.A R.I.S 10,5% alc
t' Kofschip #3 - B.A dark sour ale 6,5% alc

Brouwerij de School in het nieuws

 • Artemis bier

  Brouwerij Artemis wil uitbreiden

  Brouwerij Artemis uit Dronten hoopt binnenkort zijn capaciteit te kunnen vertienvoudigen naar 4000 liter per maand. De brouwerij krijgt subsidie van de gemeente Dronten.

 • Het Knapste Etiket van 2017

  De finalisten van Het Knapste Etiket 2017

  De jury heeft gesproken! Tien commerciële brouwers en drie thuisbrouwers gaan door voor de felbegeerde Gouden Fles. Ze strijden om de titel van het Knapste Etiket van 2017.