Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de School | Bierbrouwerij in Badhoevedorp

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de School

Brouwerij de School is een bierbrouwerij uit Badhoevedorp (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij de School Header
Strafwerk Tripel blik 33cl
Brouwerij de School logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de School

Brouwerij de School heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de School!
 • School Strafwerk Tripel - Tripel - 8,2%

  Strafwerk Tripel is een stevig bier met een geur van bloemen en een vleugje banaan. De smaak is lichtzoet, gevolgd door een licht bittere afdronk. 

  Achtergrond informatie

  Introductie van de twee oprichters van Brouwerij de School Bryan & Leon: "Onze vriendschap ontstond op het schoolplein zo'n twintig jaar geleden. Deze vriendschap zetten wij voort in een gedeelde liefde voor het brouwen van speciaalbieren. Wij brouwen ambachtelijke bieren in onze eigen ketels te Badhoevedorp. Toegankelijke bieren met een twist. Denk aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van onze bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas. Proef het zelf, Het is mooi huiswerk!"

  Oprichting Brouwerij de School

  Er waren eens twee knaapjes...

  Die elkaar op 5-jarige leeftijd leerden kennen in het dorp Kudelstaart, onder de rook van Amsterdam. Ze waren onafscheidelijk; Leon en Bryan speelden samen op het schoolplein, samen naar een zeilkamp, street hockey op de straat, met de ene stel ouders naar Duinrell, met de andere stel ouders zeilen op het IJsselmeer en later jarenlang samen fanatiek ijshockey spelen bij de Amstel Tijgers in Amsterdam.

  Nadat Leon op 13 jarige leeftijd naar Amsterdam verhuisde, verwaterde het contact. Het duurde 10 jaar voordat de twee elkaar weer ontmoetten. Leon werkzaam in de keuken van een café, Bryan studerend en inmiddels ook woonachtig in Amsterdam. De twee maakten er een gewoonte van om samen een biertje te drinken, waarbij het proeven van verschillende bieren een favoriete bezigheid was.

  Heel wat proeverijen verder kwamen de twee op het idee om zelf bier te brouwen.Eerst thuis in de keuken, nu op grotere schaal in hun eigen brouwerij te Badhoevedorp. Mooie, eerlijke, ambachtelijke bieren met een verrassende smaak; zoals ze die zelf graag drinken.

  Lees ook

  Bieren van De School

  Wat begon op het schoolplein met de twee knaapjes, wordt nu voortgezet in een paar mooie bieren, waarvan de namen herinneren aan de schooltijd: strafwerk – krijtje – juffie en meer. 

  Bieren vast in het assortiment:

  Krijtje - witbier 5,8% alc
  Juffie - American Pale Ale 6,7% alc
  Strafwerk - Tripel 8,2% alc
  Heilig boontje - Session pale ale 3,5% alc
  Bokkie - bokbier 6,5% alc

  Collab en One Off

  Wakatu - Belgian Pale Ale 5,8% alc (collab met Zeeburg)
  De Direkteur - Strong Ale 9% alc (One Off = eenmalig gebrouwen bier)

  Barrel Aged programma

  t' Kofschip #1 - B.A Saison 6,5% alc
  t' Kofschip #2 - B.A R.I.S 10,5% alc
  t' Kofschip #3 - B.A dark sour ale 6,5% alc

  Brouwerij de School in het nieuws

  • Artemis bier

   Brouwerij Artemis wil uitbreiden

   Brouwerij Artemis uit Dronten hoopt binnenkort zijn capaciteit te kunnen vertienvoudigen naar 4000 liter per maand. De brouwerij krijgt subsidie van de gemeente Dronten.

  • Het Knapste Etiket van 2017

   De finalisten van Het Knapste Etiket 2017

   De jury heeft gesproken! Tien commerciële brouwers en drie thuisbrouwers gaan door voor de felbegeerde Gouden Fles. Ze strijden om de titel van het Knapste Etiket van 2017.

  Cookie instellingen