Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oedipus Thai Thai geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oedipus Thai Thai geproefd

29 juli 2016 door Zita Eijzenbach

Ik heb het speciaalbier Thai Thai geproefd. Thai Thai is een tripel met een alcoholpercentage van 8% en wordt gebrouwen door Oedipus Brewing.

Thai Thai Tripel uitgeschonken

Biertje geproefd - Thai Thai van Oedipus - Tripel - 8%

Geur van het bier

Thai Thai tripel van OedipusEr zit helaas weinig geur aan Thai Thai: zacht zoet en wat weeïg.

Kleur van Thai Thai

Een bruisend amberkleurig bier met een volle witte schuimlaag.

Smaak

Direct bij de eerste slok is de sinaasappelschil goed te proeven, maar samen met het zure van citroengras en het kruidige van de koriander niet overheersend. De smaken samen zijn een goede combinatie samen, maar ook nog apart van elkaar te definiëren. De mild zoete smaak wordt lichtjes beïnvloed door de toevoeging van chilipeper, die voor wat extra pit zorgt. Voor een bier van 8% drinkt je de Thai Thai gevaarlijk lekker weg!

Lees ook

Tip: Hoe verrassend ook: lekker bij een pittig (Thais) gerecht!

Oedipus Brewing

De vrienden Paul, Alex, Sander en Rick begonnen als hobbybrouwers thuis bij Rick op zolder. In 2012 presenteerden ze het eerste bier Mannenliefde. Het brouwhuis wordt een jaar geleden geopend, maar inmiddels zijn de mannen eruit gegroeid en verhuizen ze naar een groter pand aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam. 

Op 2 en 3 juli organiseerde Oedipus de eerste editie van het Oedipus International Beer Festival bij hun brouwerij. Een festival met muziek, kunst, eten en bier van zeventien verschillende (inter)nationale brouwerijen.

Bieren

Oedipus heeft acht bieren vast in het assortiment, brouwt een aantal seizoensbieren en zomers een appelcider (Hollandse Gedroogde Cider, 8%). Het nieuwste bier Winnetou (Farmhouse Ale/Saison) is een samenwerking met Jameson Irish Whiskey.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).