Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wijn is Passé; Schenk Bier bij je Kerstdiner!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wijn is passé; schenk bier bij je kerstdiner!

17 december 2017 door Redactie Biernet

Bij een chique kerstdiner thuis kan je speciaalbieren schenken! Verrassend lekker en je maakt de sier bij je gasten! Speciaalbier kun je uitstekend combineren met een mooi diner.

Speciaalbier bij het kerstdiner

Kerstdiner met speciaalbier

Als we ons kerstdiner gaan bereiden denken we in eerste instantie vaak aan aan een combinatie met wijn. Maar een kerstdiner met speciaalbier is bijzonder lekker en bovendien zul je je gasten ook positief verrassen! Combineren van bier met gerechten is makkelijker dan je denkt en eigenlijk ook makkelijker dan combineren met wijn. In dit artikel een aantal suggesties voor lekkere combinaties bij je kerstdiner!

Bier- spijs combinaties

Amuse

Een goed kerstdiner begin je natuurlijk met een heerlijke amuse. Dit zijn mogelijke combinaties waarmee je je gasten versteld doet staan!

Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip; combineer met een lekkere Brand IPA. De fruitige en citrusachtige smaak van een IPA met zijn lekkere bittere afdronk gaat heerlijk samen met de Gamba's. Check natuurlijk wel eerst de Brand IPA aanbiedingen.

Brand IPA glas

- Bonbon van Carpaccio met kruidensalade; Een klassiek gerecht in een modern jasje. Bijna iedereen vindt Carpaccio lekker. Carpaccio gaat goed samen met bieren met weinig bitter en mooie ronde en fruitige smaken. Bijvoorbeeld een Palm bier is een goede combinatie.

Voorgerecht

- Tomatensoep is en blijft een populair en lekker voorgerecht bij het kerstdiner. Probeer eens een net iets andere tomatensoep, bijvoorbeeld een tomatensoep met linzen. Tomatensoep gaat prima met een originele pilsener. Schenk bijvoorbeeld een Chateau Neubourg, dat ziet er net wat chiquer uit en het is jarenlang verkozen tot beste pils van Nederland

- Hollandse garnalencocktail; Perfect te combineren met een Amber bier wat geen of weinig hopbitterheid heeft. Probeer bijvoorbeeld eens een Rodenbach Classic, dit bier heeft nauwelijks hopbitterheid en gaat daardoor perfect samen met de ziltige garnalen.

Tussengerecht

- Wij van de Biernet redactie zijn verzot op Coquilles! Coquilles bereid je bovendien supersnel en gaan uitstekend samen met een lekker Blond Biertje. Bereid je Coquilles (St. Jacobsschelpen) zo naturel mogelijk, dan blijft de smaak behouden. Een Leffe Blond is een super combinatie hierbij.

Lees ook

Leffe Blond flesje en glas

- Een lofsalade met gerookte eend is een heerlijke variatie in je menu. De sterke rooksmaak in dit gerecht vraagt om een bier met een duidelijk karakter. Kies voor een stout, bijvoorbeeld de Jopen Extra Stout.

Hoofdgerecht

- Een originele Beef Wellington mag niet ontbreken tijdens de kerst! Vanwege de sterke smaak van dit gerecht, kan je hier uitstekend een zwaar Bockbier bij schenken, bijvoorbeeld de Brand Imperator. Tip; doe een flinke scheut van het Bockbier door je champignonmengsel en laat inkoken tot een stevige saus, dit zorgt voor een nog betere combinatie van je bier bij je eten!

- Kies voor een gevulde Kerstkalkoen in combinatie met een wat zwaarder Blond Bier. Een Duvel doet het altijd goed!

Duvel Glas

Nagerecht

- Als je zeker wilt weten dat iedereen met een goed gevulde maag de kersttafel verlaat, serveer dan een Banoffee Cake. Super vullend en niet te vergeten erg lekker!! Een mongozo gaat goed samen met deze Cake.

- Een brownie kan je van tevoren maken en scheelt je stress tijdens de kerstavond. Deze afsluiter van het diner gaat uitstekend samen met een sterke Stout. Kies voor een Guinness als je je gasten echt wilt verwennen!

Veel succes bij de voorbereiding en geniet van het heerlijke eten en bier! Mocht je toch liever je wijn bij je diner schenken, kijk dan eens op https://bestewijnondereentientje.nl/.

Als je meer inspiratie wilt voor het combineren van gerechten met bieren, bekijk dan dit blog eens over het combineren van biersoorten met bepaalde gerechten.

Proost!

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen