Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier geproefd | Wispe Tripel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wispe Tripel geproefd

12 december 2016 door Zita Eijzenbach

In deze blog beschrijft Zita Eijzenbach een speciaalbier van Bierbrouwerij Wispe. Ze heeft de Wispe Tripel geproefd en beschrijft wat ze er van vond.

Wispe Tripel

Biertje geproefd – Wispe Tripel – Bierbrouwerij Wispe - 8%

Geur van het bier

Een weinig aanmoedigende geur; een licht zuur aroma.

Kleur

Wispe tripel heeft een goud gele/oranje bruine kleur, is vlak, bruist amber het witte schuim verdwijnt snel.

Smaak van het speciaalbier

Een gewoon goede tripel; niet te zoet, recht door zee en wat je van een tripel verwacht. Net een vleugje meer pit door de toevoeging van de haver, maar dus ook maar weinig speciaals.

De slogan ‘Drink anders, drink Wispe’ is op deze manier dus ook niet toepasselijk; gewoon goed, maar niet heel anders. Een prima bier om te serveren aan een groep mensen: niemand zal ‘m de hemel in prijzen, maar ook niemand zal erover klagen!

Lees ook

Tip: Een prima bier voor alledag en voor de beginnende speciaalbierdrinker een goede keuze.

Brouwerij Wispe

Bierbrouwerij WispeDe broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga uit Weesp brouwen in 2009 hun eerste bier (Blond, 6%). De brouwerij vernoemen ze naar aloude naam van de hun oude Vechtstad. Aangezien het water van de Vecht van hoogwaardige kwaliteit was, kon er in de Gouden eeuw goed bier gebrouwen worden.

Bierbrouwerij Wispe is een ode aan de oude traditie van de stad, maar heeft geen eigen brouwerij. Na De Prael (Amsterdam) en de Leckere (de Meern) gaan de broers steeds verder van huis; momenteel brouwen ze hun bieren bij de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte (Overijssel).

Bieren

Geen ellelange lijst met bieren met ingewikkelde namen: Wispe brouwt naast Tripel ook Wit (5%) en Blond (6%) en -sinds 2015- Bock (herfstbock, 7%). Alle bieren zijn 100% biologisch.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).