Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alle Affligem bieren over op statiegeldfles | BNR-fles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alle Affligem bieren over op statiegeldfles

02 March 2022 om 12:26

Alle varianten Affligem abdijbier worden vanaf nu op statiegeldfles verkocht. Heineken kondigde de overstap naar de duurzame verpakking eerder aan en nu ook Affligem Tripel in de BNR-fles verkrijgbaar is zijn alle varianten van het speciaalbier in de retourfles te koop. 

Affligem oude en nieuwe sixpacks
Affligem
Affligem bier

Duurzame verpakking

De 'Bruine Nederlandse Retourfles (BNR)' is een duurzame verpakking en in augustus 2020 kondigde Heineken aan dat ook de Affligem abdijbieren in deze verpakking verkocht zouden gaan worden.

Affligem Tripel oude en nieuwe flesje Op dat moment was het al doorgevoerd voor twee varianten van het Belgische abdijbier dat eigendom is van Heineken. De andere varianten werden op dat moment nog verkocht in de unieke eigen fles (die in de glasbak moet als deze leeg is). Sinds die tijd is het gebruik van de oude fles afgebouwd en steeds meer van hun bieren werden op de BNR-fles afgevuld. Sinds deze week wordt ook Affligem Tripel, dat de laatste variant was die nog op de oude fles werd verkocht, in flessen mét statiegeld verkocht. 

Let op: het kan zo zijn dat er nog oude sixpacks in de winkels te koop zijn met flesjes zonder statiegeld. Bekijk het plaatje voor het verschil in de flesjes; op het rechter (nieuwe) flesje zit €0,10 statiegeld en het andere flesje moet in de glasbak. 

Lees ook

- Wil je meer informatie over statiegeld op bier? -

Blikjes Affligem

Naast dat het Belgische abdijbier in flesjes wordt verkocht zijn er ook een aantal Affligem varianten die op blik te koop zijn. De bieren die op dit moment op blik verkrijgbaar zijn: Blond en Blond 0,0%.

Eind dit jaar zal er ook statiegeld op blikjes worden ingevoerd.