Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierprijzen in België ook omhoog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijzen in België ook omhoog

26 januari 2015 om 14:44

AB InBev en Alken-Maes gaan per 1 februari de prijzen voor bier verhogen. De bierbrouwers willen zo de dalende consumptie van de drank compenseren.

Ab InBev
Jupiler bier
Stella Pils

Prijzen van pils in België ook omhoog

Vorige week berichtten we dat de bierprijzen in Nederland gigantisch zijn gestegen. Zo is een krat bier in één maand tijd gemiddeld €3,00 duurder geworden!

Ook in België gaan brouwers de prijzen van bier verhogen. Zowel biergigant AB InBev als zijn grootste Belgische concurrent Alken-Maes verhogen de prijs voor pilsener. Hiermee willen de brouwers de dalende consumptie van bier in België compenseren.

Lees ook

AB InBev verhoogt prijs pils met 1,7 cent per glas

Bij InBev Belgium, bekend van Jupiler en Stella Artois, gaan de prijzen met ongeveer 3% omhoog. Omgerekend is dat gemiddeld zo'n 1,7 cent per glas pils. De brouwer gebruikt de prijsverhoging om "te blijven investeren in de productie-, verkoop- en marketingactiviteiten". Volgens de brouwerij is pils in België nog altijd goedkoper dan in het buitenland.

Alken-Maes verhoogt bierprijzen ook

Bij Alken-Maes, bekend van Maes, Affligem en Grimbergen, stijgen de bierprijzen ook. De brouwer wil niet kwijt met welk percentage de prijzen stijgen, maar wel dat de verhoging ook hier nodig is voor nieuwe investeringen in de Belgische biermarkt.