Duvel Moortgat verliest rechtszaak van brouwer Filou

Duvel en Filou zijn te onderscheiden volgens rechter

Duvel Moortgat heeft de rechtszaak die zij aanspanden tegen Van Honsebrouck Brouwerij verloren. Duvel vond dat het merk Filou van Van Honsebrouck te veel op Duvel leek.

03 juli 2018 om 15:44


Rechtszaak Duvel vs. Filou

Fillou logo en etiketDe Van Honsebrouck Brouwerij is bekend als brouwerij van onder andere Kasteel, Brigand en Filou. Dit laatste biermerk zat brouwer Duvel Moortgat dwars. Het merk zou te veel weghebben van hun bier Duvel.

Gelijkenissen tussen de twee merken zijn de fles en het etiket. Beide bieren worden verkocht in hetzelfde soort flesje, een steini, met een wit logo waarop rode letter gedrukt zijn. Dit lijkt te veel op het logo en etiket van Duvel, zo oordeelt Duvel Moortgat.

Volgens Van Honsebrouck zijn de fles en het witte etiket met rode letters niet afgeleid van Duvel en de rechter gaf hen gelijk.

Hoger beroep

Duvel Moortgat kreeg eerder al ongelijk in deze zaak. Ze gingen daarop in hoger beroep, maar zonder succes: ook deze rechter oordeelde dat de twee biermerken voldoende van elkaar te onderscheiden zijn.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Lagunitas Waldos' Special Ale

Het ontstaan van Lagunitas Waldos' Special Ale
In het filmpje vertellen de brouwers van het speciaalbier Lagunitas Waldo's Special Ale hoe het biertje is ontstaan. Een tripel IPA die zeer vol is van smaak!

Meer reclames van Lagunitas Waldos' Special Ale