Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Proeverij bier #9: Pumpkin Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Proeverij bier #9: Pumpkin Ale

19 september 2018 om 11:48

Grolsch Pumpkin Ale is de negende creatie uit de Grolsch Proeverij. Meesterbrouwer Marc Janssen ontwikkelde dit bier in de Grolsch Proefbrouwerij.

Grolsch Pumpkin Ale

Grolsch Proeverij

Grolsch Pumpkin Ale is het negende bier uit een serie speciaalbieren die worden bedacht en gebrouwen door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch Proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen.

Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch

Na de eerste vier speciaalbieren die in 2017 uit de Proeverij voortkwamen werd besloten om er mee verder te gaan in 2018. Eerder dit jaar werden Grolsch Porter, Grolsch DubbelGrolsch Fruit IPA en Grolsch Berliner Weisse in het kader van de Grolsch Proeverij gelanceerd. Deze bieren waren allemaal te proeven in geselecteerde horecagelegenheden

Lees ook

De Grolsch Session IPA werd ook als Proeverij bier gelanceerd en is inmiddels vast in het assortiment van Grolsch opgenomen. Afgelopen week werd bekend dat het eerste bier uit de Grolsch proeverij tijdelijk in de retail verkrijgbaar is, namelijk Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles.

Grolsch Pumpkin Ale

De oorsprong van de Pumpkin Ale ligt in de Verenigde Staten. Volgens velen was het zelfs één van de Founding Fathers, namelijk George Washington, aan wie we de basis van het recept te danken hebben. 

De Grolsch Pumpkin Ale dankt zijn volheid aan de toevoeging van pompoen. De specerijen steranijs en kruidnagel zorgen voor een uitgesproken smaak, die je letterlijk het najaar doe proeven. Met een alchoholpercentage van 3,5% is de Grolsch Pumpkin Ale een smaakvol en doordrinkbaar bier die de koudere maanden van het jaar nét wat warmer doet aanvoelen.