Meesterbrouwer Marc Janssen met een Grolsch speciaalbier

Achtste bier uit de Grolsch Proeverij: Berliner Weisse

Het achtste speciaalbier uit de Grolsch Proeverij is een Berliner Weisse. Meesterbrouwer Marc Janssen creëerde het fris-zure bier in de Grolsch Proefbrouwerij.

12 juli 2018 om 13:14


Grolsch Proeverij

De Grolsch Berliner Weisse is het achtste bier uit een serie speciaalbieren die worden bedacht en gebrouwen door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch Proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen.

Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch

Na de eerste vier speciaalbieren die in 2017 uit de Proeverij voortkwamen werd besloten om er mee verder te gaan in 2018. Eerder dit jaar werden Grolsch Porter, Grolsch Dubbel en Grolsch Fruit IPA in het kader van de Grolsch Proeverij gelanceerd. De Grolsch Session IPA werd ook als Proeverij bier gelanceerd en is inmiddels vast in het assortiment van Grolsch opgenomen.

Grolsch Berliner Weisse

Grolsch Berliner Weisse met siroopDit bier is niet te verwarren met een Weizen bier. De Berliner Weisse is een typisch Berlijns bier, bekend en bemind om zijn opvallend fris-zure smaak. Het speciaalbier is licht van kleur met een stevige, witte schuimkraag. Met een alcoholpercentage van 3,5% is de Grolsch Berliner Weisse een heerlijk bier voor de zomer. 

De Berliner Weisse kan met een scheutje siroop, ofwel 'ein Schuss' worden geserveerd. Een scheutje siroop, bijvoorbeeld zwarte bes of gember sereh, vermindert het zurige karakter van het bier en zorgt voor een andere smaakbeleving.

Bezoek de website van Grolsch om cafés in jouw buurt te vinden waar je Grolsch Berliner Weisse binnenkort kunt proeven. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Carlsberg

Ga je zitten voor een gratis biertje?
Het Deense Carlsberg in een bioscoop in Brussel een stunt uitgehaald.

Meer reclames van Carlsberg

Laatste reacties