Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken brouwt 'Raining Champions' bier | regenwater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken brouwt 'Raining Champions' bier

12 juni 2019 om 13:26

Om de Premier League titel van Manchester City te vieren heeft Heineken een bier gebrouwen met regenwater dat op het Etihad stadion is opgevangen. Het bier heeft de toepasselijke naam 'Raining Champions'.

Raining Champions bier van regenwater / Xylem.com
Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

Samenwerking

Het wereldwijd actieve waterbedrijf Xylem is een samenwerking aangegaan met Heineken en Manchester City om bier te brouwen van gezuiverd regenwater. De naam raining champions duidt natuurlijk op het regenwater, maar ook op het feit dat Manchester City op dit moment de regerend kampioen is (reigning champion). Lees meer over de samenwerking tussen Xylem en de voetbalclub uit Manchester.

Meer bieren van regenwater

In Nederland zijn er al verschillende bieren op de markt gekomen die werden gebrouwen met regenwater. Zo werd in 2016 CODE Blond van De Prael gelanceerd. In 2018 brachten Brouwerij de Hemel met Parapluvius, Grutte Pier met Friese Boezem, BaxBier en Helderse Jongens in samenwerking met Rainbeer een regenbier op de markt. Brouwerij de Prael heeft zelfs de intentie uitgesproken om op termijn alleen nog maar bier met regenwater te brouwen

Lees ook

Grutte Pier Friese Boezem