Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Sub: een nieuwe thuistap met een prachtig design

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken komt met de Sub

18 oktober 2013 om 09:49

Heineken komt volgend jaar met een nieuw systeem om thuis bier te tappen: de Sub. De Heineken Sub werd donderdagavond gepresenteerd in Parijs.

Update:
The Sub is inmiddels gelanceerd in Nederland
* The Sub is nu ook online te koop.

heineken sub
Heineken Experience
Heineken met S tijdens jubileum in 2017

Wat is is de Heineken Sub?

Volgens Heineken moet de Sub de nieuwe Espressomachine van de biertaps worden. In vergelijking met de eerste thuistap van Heineken, de Beertender, is de Sub kleiner en makkelijker in gebruik. De Sub is daarnaast zeer geschikt om in de huiskamer neer te zetten, dus niet alleen in de keuken. De Beertender was een vrij zwaar en log apparaat. Vanwege de hoogte kon deze thuistap niet onder de keukenkastjes staan en stond bij veel mensen in de weg.

De Heineken Sub is volledig opnieuw ontworpen door designer Mark Newson. De sub is een bijzondere thuistap en heeft een prachtig design: het is ovaal en van een zilveren kleur. Aan deze vorm dankt de Heineken Sub dan ook zijn naam, want het systeem lijkt op torpedobuizen op een onderzeeboot. 

Heineken sub

Hoe werkt de Sub?

De Sub moet gevuld worden met flessen van twee liter bier, de 'Torps'. Deze kunnen dan vanuit de koelkast zo in de Sub geschoven worden. Het apparaat zorgt er dan voor dat het bier onder druk wordt getapt. 

Heineken zal ook 'Torps' aanbieden van zustermerken, zoals Desperados, Afflichem, PelfortBirra Moretti, Amstel en Brand.

The Sub van Heineken: thorps merken

Lees ook

Voor wie is de Sub?

Heineken wil met de Sub het bier drinken thuis naar een hoger niveau brengen. De doelgroep is dan ook de mannelijke yup, mannen vanaf 25 jaar die in de stad wonen en bereid zijn om meer te betalen voor een goed biertje dat zelf getapt is.

Heineken wil met de Sub ook inspelen op het feit dat mensen tegenwoordig minder vaak naar een café gaan en vaker thuis feestjes geven. Volgens Mark Newson word je met de Sub een gastheer die echt wat bijzonders voor zijn gasten doet.

The Sub van Heineken van Krups

Prijzen van de Sub thuistap

De Sub gaat zo'n 249 euro kosten. De 'Torps' zullen tussen de 6 en 8 euro gaan kosten.

De verwachting is dat de Sub in juni 2014 in Nederland zal worden gelanceerd.

Meer informatie over the Sub vind je in de shop.

Cookie instellingen